Muziektips voor het weekend (deel 124)

Hot Chip
Hot Chip. Foto: Pooneh Ghana

De zomervakantie zit er bijna op. Vrijwel iedereen gaat weer aan het werk of aan de studie. Muziek is dan altijd prima brandstof om goed te kunnen presteren of juist te ontspannen. Deze week hebben we fijne muziek van onder andere Hot Chip, The Chats en Beth Orton.

Album van de week: Hot Chip

Ook Hot Chip zat de afgelopen jaren vaker thuis dan dat ze gehoopt en gepland hadden. Dit heeft zijn weerslag op het album Freakout / Release. De band klinkt regelmatig donkerder en somberder dan ooit. Desondanks blijft de muziek swingen. Een mooie prestatie.

Beth Orton

Beth Orton deelde deze week een nieuw nummer met bijbehorende clip. Dankzij drie sterke singles op een rij kijken we erg uit naar het album Weather Alive, dat over een maandje uitkomt. Het nummer Friday Night is een ode aan het begin van het weekend. Het moment dat we weer wat tijd voor onszelf hebben.

Mixed Grill tipt!

Nog even reclame maken voor onze eigen afspeellijst in Spotify. We proberen de lijst regelmatig te update met goede nieuwe muziek. Volg de playlist om op de hoogte te blijven.

Nieuwe albums

The Chats

Get Fucked. De albumtitel dekt behoorlijk de lading op het nieuwe album van The Chats. De Australische punkers geven een klein half uur vol gas en vuren hierbij hun teksten over feesten en zuipen vol overgave op je af.

Cass McCombs

Bij Cass McCombs ligt het tempo een stuk lager. Hij kiest juist voor rust en ruimte in zijn wonderschone liedjes. Het artwork van het album waarbij je het zonlicht ziet schitteren op het water is een perfecte metafoor voor de lome sfeer die McCombs als geen ander neer kan zetten.

Matteo Myderwyk

We schakelen nog een tandje terug met prachtige muziek van pianist Matteo Myderwyk. Hij verhuisde vorig jaar van de Randstad naar een rustigere plek aan de rand van de Veluwe. De dagelijkse wandelingen door de natuur inspireerden hem tot het schrijven van een muzikale ode aan de Veluwe.