Muziektips voor het weekend (deel 176)

The Armed
The Armed. Foto: Aaron Jones

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende (hopelijk) zonnige weekend.

Album van de week: The Armed

We zijn al lange tijd fan van het mysterieuze hardcore-collectief The Armed. Met iedere release weten ze ons te verrassen of op het verkeerde been te zetten en dat is met Perfect Saviors ook het geval. Op deze plaat heeft de band gekozen om de hardcore-elementen voor heet grote deel op de achtergrond te laten. Zodoende klinkt The Armed plots als een reguliere rockband, maar dan wel een verdomd goede.

Dean Parks

Dean Parks is een wereldberoemde sessie-gitarist die vooral beroemd is vanwege zijn bijdragen aan de albums die Steely Dan tussen 1974 en 1977 uitbracht. Dat zijn dus Pretzel Logic, Katy Lied, The Royal Scam en Aja. Veel van de legendarische gitaarpartijen die je op de albums hoort zijn gespeeld door Parks. In een uitgebreid interview met pedaal-fabrikant Vertex Effects komen een aantal beroemde nummers als Deacon Blues en Rikki Don’t Lose That Number aan bod.

Ryan Gosling

Het muzikale hoogtepunt van de briljante Barbie-film is het nummer I’m Just Ken. Bij het lied is nu een soort van videoclip verschenen. Hierin zie je interessante beelden van achter de schermen én de beroemde muzikanten die aan het nummer meewerkten.

Nieuwe albums

Be Your Own Pet

Na 15 jaar is Be Your Own Pet terug met nieuwe muziek. De Amerikaanse punkband klinkt op Mother feller en urgenter dan ooit.

Remy van Kesteren

Nederlands beste harpist brengt vandaag een prachtig album uit met opvallende covers. Muses staat namelijk vol met composities van Radiohead, Aphex Twin, Kendrick Lamar en Muse, maar dan een modern-klassiek jasje. Er is ook ruimte voor werk van klassiek componisten Satie en Sibelius.

Buck Meek

Buck Meek kennen we als de gitarist van Big Thief. Solo laat hij horen dat hij het torenhoge niveau van zijn band kan benaderen. Haunted Mountain is op alle vlakken schitterend.

Magic Tom & Yuri

Magic Tom & Yuri blijkt niet alleen een anarchistisch goochelduo te zijn, maar ze kunnen ook nog eens muziek maken. Heel bijzonder allemaal.

Six Bardos

Je kunt je vast nog wel de prachtige uitvoering van De Leven door S10 en Joep Beving herinneren. De aanleiding tot het opnemen van deze track was de ziekte van Mark Brounen, de manager van Joep Beving. De opbrengsten van het lied gingen naar stichting De Leven, die onderzoek naar immunotherapie ondersteunt. Helaas is Mark een maand geleden overleden.

Om toch geld in te blijven zamelen voor de stichting vroeg Mark Brounen bevriende muzikanten om iets te schrijven voor het album Six Bardos. RY X, Tom Trago, Echo Collective en Peter Gregson, Mari Samuelsen, Colin Benders en Hang Youth hebben bijgedragen aan het album door een nieuw nummer, bewerking of cover te schrijven die specifiek past bij een van de zes bardos – de zes overgangsfasen uit het Tibetaans Boeddhisme die men doormaakt tussen de dood en wedergeboorte.

Door het album te streamen heb je dus een klein beetje aan de inkomsten van De Leven. Wil je echter meer betekenen voor het onderzoek, dan is er ook een pagina op GoFundMe waar je een donatie kunt doen.