Muziektips voor het weekend (deel 23)

Bill Callahan
Foto: Hanly Banks-Callahan

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Bill Callahan, Spinvis en The Rolling Stones.

Bill Callahan

De afgelopen weken bracht Bill Callahan steeds een nummer van zijn nieuwe album Gold Record uit. Van een eerste luisterbeurt is daarom geen sprake. Het voelt eigenlijk meer als het opnieuw opzetten van een favoriet album. De heerlijke laid back liedjes en de donkere stem van Callahan klinken vertrouwd en verwarmend.

Spinvis

We doen het toch. Dat moet zowel Spinvis als de organisatie van Into The Great Wide Open hebben gedacht. In een normale wereld had Spinvis een voorproefje van zijn nieuwe album 7.6.9.6. gegeven op het festival op Vlieland. De boottickets en de accommodatie op het eiland waren waarschijnlijk al geregeld, dus deed Spinvis met zijn band een mooie sessie op het Vlielandse strand.

Remy van Kesteren

Vandaag verscheen een nieuw nummer van harpist Remy van Kesteren. Bijzonder hieraan is het feit dat het onderdeel is van een nieuwe soundtrack die Van Kesteren maakte bij de film The Red Turtle van Michael Dudok de Wit uit 2016. Op 30 oktober verschijnt de gehele soundtrack en op 1 november zal deze live te horen zijn tijdens een speciale vertoning van de film op het LIFF.

Hardcorona

Een beetje lachen om de corona-crisis kan geen kwaad. Ook als is het eigenlijk om te janken dat het nachtleven al maanden plat ligt. Muzikant Stippenlift verwerkte een aantal quotes uit de corona-persconferenties tot een EP vol gabbernummers: This is the Sound of Hardcorona.

Nieuwe albums

The Rolling Stones

Liefhebbers van The Stones komen aan hun trekken met een luxe heruitgave van Goats Head Soup. Alle nummers zijn prachtig digitaal opgepoetst en er is lekker veel bonusmateriaal, zoals opnamen van een concert in Brussel, demo’s en een aantal remixen.

Tricky

Triphopper Tricky verwerkte de dood van zijn 24-jarige dochter tot een duister album vol lome beats en heftige teksten. Een album om een goed voor te gaan zitten.