Muziektips voor het weekend (deel 180)

Slaughter Beach, Dog
Slaughter Beach, Dog. Foto: Ashley Gellman

Het is weer weekend! Tijd om alle goede nieuwe muziek van de afgelopen week door te nemen. Deze week hebben we onder andere een heerlijke jam in een podcast, een mooie animatie voor een supergroep en een plotselinge verrassing.

Album van de week: Slaughter Beach, Dog

Slaughter Beach, Dog is een project van Jake Ewald, die je wellicht kent van de band Modern Baseball. Op het album Crying, Laughing, Waving, Smiling laat de band een enorme groei horen. De liedjes zijn een zeer fraaie mix van indie rock met elementen uit folk, blues en americana. Hierbij valt direct op hoe zelfverzekerd en ontspannend Slaughter Beach, Dog klinkt. Voeg daaraan ook nog de weldoordachte teksten die mysterieuze verhalen vertellen toe en je hebt een album dat met elke nieuwe luisterbeurt beter gaat klinken.

Norah Jones, Questlove & Christian McBride

Norah Jones is Playing Along is een zeer interessante podcast waarin zangeres Norah Jones met verschillende gasten praat over muziek, maar ook gezamenlijk muziek maakt. De meest recente gasten waren drummer Questlove en bassist Christian McBride. Voor een jam nam Jones zelf plaats achter de Fender Rhodes.

boygenius

De nieuwste video van boygenius is een samenwerking met kunstenaar/zangeres Lauren Tsai. Zij maakte bij het melancholische liedje een bijpassende animatie over de vriendschap tussen een meisje en een hond.

MIKE, Wiki & The Alchemist

Klassieke New York-rap zoals je die tegenwoordig te weinig hoort. MIKE, Wiki en The Alchemist bundelen hun krachten op het vandaag verschenen album Faith Is A Rock. De single die er deze week bij is uitgekomen heet Mayor’s A Cop en is een eerbetoon aan de straten waar de muzikanten opgroeiden. Ryosuke Tanzawa maakte er een video bij.

Nieuwe albums

Eartheater

De muziek die Eartheater maakt is net zo intrigerend als haar naam. Powders is in de basis te omschrijven als trip-hop, maar dan wel met een dreigende sfeer. Het opvallendste nummer is in eerste instantie de cover van Chop Suey, maar na een paar keer luisteren komen de overige nummers veel meer tot bloei.

The National

Deze week was er plots een nieuw album van The National. Een verrassing omdat ze nog niet zo heel lang geleden ook al een nieuwe plaat hadden. Twee singles die daar niet opstonden deden al vermoeden dat de band iets van plan was. Dat is dus Laugh Track geworden. Muzikaal gezien in de lijn van het eerdere werk van The National, maar dat maakt het allemaal niet minder goed. Integendeel.

Tot slot

Volg je onze playlist al op Spotify?