Muziektips voor het weekend deel 183

The Streets
Mike Skinner/The Street. Foto: Ben Cannon

Elke vrijdag (en heel soms zaterdag) geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende weekend.

Album van de week: The Streets

Al sinds het begin van deze eeuw maakt Mike Skinner heerlijke muziek onder de naam The Streets. Skinner is geen goede zanger of rapper, maar weet wel heel erg boeiende verhalen te vertellen en omlijst deze met heerlijke muziek. Muziek waarin vooral de beats en de bassen een hoofdrol spelen. Door de praatzang van Skinner is het echter ook prima luistermuziek. Het nieuwe album is officieel een soundtrack bij de gelijknamige film die Skinner maakte. Of deze film ooit ergens in Nederland te zien zal zijn is nog maar de vraag, maar de muziek is ook prima op zichzelf te beluisteren.

PinkPantheress

Op 10 november komt eindelijk het debuutalbum van PinkPantheress uit. Mede dankzij haar is drum ’n bass weer cool bij een jonge generatie. De nieuwe single laat de ingetogen kant van het normaal drukke genre horen, al blijft het nummer aan het einde niet helemaal rustig. Op 27 februari is ze in Paradiso te zien. Daarna gaat ze op tour door Noord-Amerika als voorprogramma van Olivia Rodrigo. Dat zal zeker een welverdiende boost aan haar carrière gaan geven.

Pharell Williams & Daft Punk

Het is al weer 10 jaar geleden dat Daft Punk Random Access Memories uitbracht. In een serie korte documentaires blikken degenen die aan dit album hebben meegewerkt terug. De meest recente video is met Pharrell, die nog steeds vol verbazing is over hoe goed Get Lucky is.

Caroline Polachek

Nog steeds in de running voor het beste album van het jaar: Caroline Polachek. In de serie Tiny Desk Concert laat ze horen dat haar muziek live ook zeer interessant is.

Robbie Williams

Na de fantastische documentaires over Wham! en David Beckham op Netflix is het op 8 november de beurt aan Robbie Williams om zijn levensverhaal te vertellen. De door Ridley Scott geproduceerde documentaire zal uit 4 delen bestaan, waardoor er volop ruimte is voor veel details en natuurlijk nostalgische muziek.

L.A.B.

In Nieuw Zeeland is reggaeband L.A.B. razend populair. Met een vrolijke cover van de klassieke R&B-glijer Casanova gaan ze proberen de rest van de wereld te veroveren.

Nieuwe albums

L’Rain

Onder de naam L’Rain verkent Taja Cheek de grenzen van genres als soul en R&B. Hierbij doet ze een groot deel helemaal zelf. Van het spelen van meerdere instrumenten en het componeren van de liedjes. Op album nummer drie klinkt ze beter dan ooit.

Helena Deland

Helena Deland maakt ingetogen lo-fi folkmuziek. Donkere liedjes en composities waar je echt even voor moet gaan zitten. Tijdens het luisteren zal alles om je heen even verdwijnen. Perfect voor de herfst die nu is begonnen.

boygenius

In plaats van een nieuw album, een nieuwe EP. Op The Rest staan de nummers die het bejubelde album van boygenius net niet hebben gehaald. Een heerlijke toegift.

flyingfish

Het schijnt dat flyingfish nog maar 15 jaar oud is. Dat maakt zijn heerlijke shoegaze nog interessanter om naar te luisteren. De muziek maakt hij met gitaar, veel effectpedalen en een laptop. Gewoon op zijn slaapkamer. Een talent om in de gaten te houden. Met dank aan Julius voor de tip.