Muziektips voor het weekend (deel 161)

Iguana Deatch Cult
Iguana Death Cult. Foto: Tom van Huisstede

Het was voor ons een uitstekende muzikale week. Met onder andere het concert van de Arctic Monkeys in de Ziggo Dome en het bekijken van de documentaire over Little Richard. Hopelijk gaat de komende week ook veel moois brengen. Wij delen graag met je de soundtrack voor komend weekend en de week erna.

Album van de week: Iguana Death Cult

De eerste keer dat we kennis maakten met de Rotterdamse band Iguana Death Cult was in een schuurtje op de Veluwe tijdens festival Grasnapolsky. Toen speelde de band vooral hard en ruig. In de jaren erna zijn we de band blijven volgen en maakten we ook de transformatie mee die de Iguana Death Cult nu tot een van de spannendste Nederlandse band van het moment maakt. Punkrock zit nog steeds in hun DNA, maar is vermengd met heel veel meer tot soul, jazz en disco aan toe. Op het album Echo Palace valt alles plots op perfecte wijze in elkaar met de stuwende baslijnen als rode draad. Check deze band!

100 gecs

Oh, wat houden wij van de gekte die 100 gecs ons altijd weer voorschotelt. Dit keer is het een gestoorde clip bij het nummer The Most Wanted Person in the United States. De beat die je hoort is een mix van oa een voorgeprogrammeerde beat uit een oude Casio en een hit van Cypress Hill. Perfecte muziek om een Bud Light bij open te trekken.

Haim

De zussen van Haim waren op bezoek in Sesamstraat. Zulke uitstapjes door muzikanten leveren altijd leuke liedjes op. Jammer dat er in Nederland geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat meer worden gemaakt.

Arlo Parks & Phoebe Bridgers

Phoebe Bridgers duikt tegenwoordig werkelijk overal op. Dit keer in de nieuwe single en video van de getalenteerde Arlo Parks. Die overigens een erg cool vintage Björk-shirt draagt.

Daft Punk

Daft Punk brengt vandaag een nieuwe versie uit van hun laatste album Random Access Memories dat alweer 10 jaar oud is. Deze bevat een aantal bonusnummers die helaas maar weinig verrassingen bevatten. Vooral de demoversies van Get Lucky zijn teleurstellend. Wel heel goed is Horizon die eerder al als bonustrack in Japan verkrijgbaar was en Infinity Repeating, een niet eerder uitgevraagde track met Julian Casablancas en zijn band The Voidz.

billy woods & Kenny Segal

Vorige week maakten billy woods & Kenny Segal het album van de week. Nu is er een clip bij de track Soft Landing. De regie van die clip was in handen van acteur Tim Blake Nelson.

Nieuwe albums

Overmono

Het Welshe duo Overmono trakeert al een tijdje dansvloeren wereldwijd op hun geweldige muziek. Met het album Good Lies lijken ze de stap te gaan maken naar een groter publiek, zonder het geluid van de underground te verloochen. De twee broers Ed en Tom Russell nemen het beste van garage en techno en maken er een geheel eigen ding van.

Alison Goldfrapp

Nog meer lekker muziek om op te dansen. Alison Goldfrapp begint aan een tweede jeugd onder haar eigen naam (dus inclusief haar voornaam). Dat doet ze met klassieke house-muziek met een lekkere twist. In de bonustracks mogen een aantal remixers nog wat extra gas geven.