Muziektips voor het weekend (deel 204)

Kacey Musgraves
Kacey Musgraves. Foto: Kelly Christine Sutton

Welkom bij een nieuwe editie van de wekelijkse muziektips op Mixed Grill. Er is weer veel moois om naar te luisteren en te kijken deze week. Hieronder staat een selectie van onze tips. Wil je meer? Volg dan onze playlist op Spotify.

Album van de week: Kacey Musgraves

Op een Deeper Well lijkt Kacey Musgraves rust te hebben gevonden in haar rol als grote countryster. De muziek klinkt alsof ze niets meer te bewijzen heeft en alleen nog maar mooi liedjes wil laten horen. Dit zorgt voor een album met een heel prettige seventies-sfeer en invloeden uit folkmuziek. In een tijd dat country wereldwijd steeds populairder aan het worden is, en zelfs artiesten als Beyoncé het genre omarmen, is het fijn om te horen dat een van de grootste sterren heeft gekozen voor een no-nonsens aanpak.

The Lemon Twigs

Wij zijn groot fan van het heerlijke retro-geluid van The Lemon Twigs. Al jarenlang maken ze de meest prachtige muziek, maar nu lijkt de band ook het moment mee te hebben. Grappig detail is dat deze single bijna de titel Unreality In My Kitchen had gekregen.

Vampire Weekend

We tellen af naar 5 april als het nieuwe album van Vampire Weekend uitkomt. Deze week deelde de band een derde single (met bijbehorende video) van Only God Was Above Us. Wil je meer te weten komen over de band en het nieuwe album? Luister dan naar hun podcast Vampire Campfire (beschikbaar op vrijwel alle podcast-platformen).

Waxahatchee

Ook Waxahatchee komt binnenkort met een nieuw album en deelt daarvan alvast wat nieuwe nummers. Deze week is dat 365, een lied over wederzijdse afhankelijkheid als het gaat om verslaving en relaties met verslaafden. Heftige kost dus, maar prachtig uitgevoerd door Waxahatchee.

Mount Kimbie & King Krule

Normaal gesproken maakt Mount Kimbie avontuurlijke elektronische muziek, maar de laatste tijd is er een meer organisch geluid naar voren gekomen. Deze samenwerking met King Krule past daar perfect bij.

Pene Corrida

We kunnen niet om Europapa van Joost Klein heen. Online zien we heel veel covers en persiflages van het songfestivalnummer. Deze metalcover van Pene Corrida is daarvan de allerbeste.

Nieuwe albums

Four Tet

Kieran Hebden is een zeer veelzijdig artiest die onder vele namen muziek maakt. Four Tet is zijn meest beroemde alter ego. Op dit album heeft hij het typische Four Tet-geluid van de laatste jaren samengebracht tot een serie nummers die heerlijk voortkabbelen, maar absoluut nergens gaan vervelen. Integendeel zelfs.

Tierra Whack

Tierra Whack is een zeer veelzijdige rapper. In het verleden koos ze vaak voor een wilde muzikale aanpak, maar op WORLD WIDE WHACK kiest ze voor een rustiger geluid.