Muziektips voor het weekend (deel 6)

muziekposters
Foto: Alice Donovan Rouse – Unsplash

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Christine and The Queens, Radiohead en Jon Hopkins.

Radiohead

Met regelmaat deelt Radiohead prachtige opnamen uit hun immense archief. Bijvoorbeeld deze dik twee uur durende set op festival Bonnaroo in 2006. Je ziet en hoort een band in topvorm. Volgens gitarist Jonny Greenwood was dit hun beste optreden op een Amerikaans festival ooit.

Christine and the Queens

Vanuit een grote en lege ruimte bracht Christine and the Queens een bijzonder mooie cover van Neil Young’s Heart of Gold ten gehore. Wie goed luistert, hoort dat er heel veel tijd en moeite is gestoken in het muzikale arrangement.

Dischord Records

https://dischord.bandcamp.com/

Het legendarische platenlabel Dischord Records heeft hun complete catalogus op Bandcamp gezet. Zo kan iedereen gratis genieten van de muziek. Voor een kleine prijs kun je je favoriete nummers of album daar ook kopen. De opbrengsten daarvan gaan rechtstreeks naar de artiest.

Dischord is in 1980 opgericht door Ian MacKaye en Jeff Nelson en is de thuisbasis voor legendarische punk en (post)hardcore-bands als Fugazi en Minor Threat.

Nieuwe albums

Verder hebben we als tip nog een aantal nieuwe albums:

Blake Mills keert op zijn vierde album terug naar de basis. Op het album Mutable Set staan de liedjes centraal. En die zijn stuk voor stuk erg mooi.

Na dik 5 jaar is er weer een nieuw album van I Break Horses. Deze staat vol met composities die een mix zijn van soundtracks, shoegaze en dreampop.

Buscabulla is de band van een getrouwd stel uit Puerto Rico. Samen maken ze lome, Spaanstalige indiepop.

Okkyung Lee is een componist en cellist uit Zuid-Korea. Met haar begeleidingsband, die bestaat uit harp, piano en bas, laat ze op haar nieuwe album ingetogen composities horen die ergens zweven tussen klassiek, jazz en avantgarde.

Als laatste willen we nog een bijzondere playlist met je delen. Jon Hopkins maakte voor Spotify een lijst van 24 uur met louter rustgevende muziek. De lijst opent met een nieuwe track van Hopkins, waarin hij experimenteert met een klankschaal en electronica.