Muziektips voor het weekend (deel 50)

Lana Del Rey
Foto: Lana Del Rey

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Foster the People, Arcade Fire en Benny the Butcher.

Lana Del Rey

De release waar we deze week niet omheen kunnen, is Chemtrails Over the Country Club van Lana Del Rey. Het album staat vol met de kenmerkende mix van pop, folk en americana met een flinke vleug melodrama.

Pino Palladino & Blake Mills

Vorige week hadden we het al over het fantastische album van Pino Palladino & Blake Mills. Dit keer schenken we er gewoon nog een keertje aandacht aan. Als je de video van het nummer Djurkel bekijkt, zal je al snel ontdekken hoe bijzonder deze muziek is.

NOW That’s What I Call a Metal 90’s Club Mix

Two Minutes To Late Night is een YouTube-kanaal vol gekkigheid met een metalsausje. Echt geweldig zijn de video’s met rockcovers van beroemde nummers. Hiervoor worden altijd interessante gasten uitgenodigd. Deze week verscheen er een medley met 90’s eurodance, maar dan met beukende drums en raggende gitaren. Hoofdrollen zijn er voor Alexis Krauss van Sleigh Bells en Carina Zachary van Husbandry.

The Knocks & Foster the People

Dance-duo The Knocks heeft een samen met Mark Foster van Foster the People een EP uitgebracht met bewerkingen van klassiekers uit de jaren ’90. Bijvoorbeeld het iconische Bitter Sweet Symphony dat klinkt als een Fatboy Slim-remix van het origineel. Op de EP staan ook nog covers van Devil’s Haircut van Beck en South Side van Gwen Stefani.

Nieuwe albums

Arcade Fire

Eindelijk te beluisteren via de streamingdiensten: de melancholische soundtrack die Arcade Fire maakte voor de film Her van Spike Jonze.

New Pagans

New Pagans is een rockband uit Belfast die na een handvol singles en EP’s aan een debuutalbum toe is. Het album klinkt stevig, onheilspellend en vooral spannend. Ook tekstueel is er van alles te ontdekken. Luister maar naar afsluiter Christian Boys waarin zangeres Lyndsey McDougall zich kwaad maakt over seksisme.

Benny the Butcher

Rapper Benny the Butcher uit de geliefde Griselda-stal heeft samen met producer Harry Fraud een uitstekend album gemaakt. Muzikale gastrollen zijn er voor 2 Chainz, French Montana en Fat Joe.

Flying Raccoon Suit

Onder de naam New Tone duiken er plots allerlei nieuwe ska-bands op. Ze combineren het beste van klassieke ska uit de jaren ’50 en jaren ’80 met de punk-ska-revival uit de jaren ’90. Het Amerikaanse Flying Raccoon Suit is een mooi voorbeeld van New Tone met fris klinkende ska vol invloeden van stijlen als jazz, punk, indie en klezmer.

Loretta Lynn

Een bijzondere mijlpaal voor countryzangeres Loretta Lynn. Op haar 88ste brengt ze haar 50ste soloalbum uit. Er staat een aantal bewerkingen op van klassiekers uit haar rijke oeuvre, maar ook nieuwe nummers. Hulp krijgt ze van jongere collega’s als Margo Price en Carrie Underwood.