Muziektips voor het weekend (deel 49)

Really From

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Caribou, Counting Crows en Fleet Foxes.

Really From

Ieder overzicht met tips trappen we af met een opvallend goed album dat de betreffende week is uitgekomen. Dit keer hebben we de band Really From uit Boston gekozen. Op dit titelloze album laat Really From een zeer rijk geluid horen met invloeden uit alle uithoeken van de muziek: jazz, minimalisme, math-rock en emo. Vooral de trompet en de afwijkende akkoordenschema’s maken dit album erg interessant en fijn om te luisteren. Ook bijzonder is dat Really From twee zangeressen heeft die elkaar afwisselen. Een dikke aanrader.

Fleet Foxes

De serie Tiny Desk Concert had deze week frontman Robin Pecknold van Fleet Foxes als gast. Met alleen zijn gitaar als begeleiding speelde hij vier nummers van het bejubelde album Shore.

Mike Patton

Pure nostalgie. Game-ontwikkelaar Dotemu komt binnenkort met een klassieke videogame van de Teenage Mutant Ninja Turtles. De game oogt lekker old school met een dikke knipoog naar de games uit de jaren ’80 en ’90. Om in die sfeer te blijven is de titelsong in de trailer ingezongen door niemand minder dan Mike Patton (Faith No More).

Klangstof

Klangstof was helemaal klaar om de wereld te veroveren, maar net toen ze aan een Europese tour begonnen, gooide corona roet in het eten. Met de single New Congress, New Father en een bijbehorende videoclip pakt de band de draad weer op.

Lido Pimienta

Lido Pimienta geeft een fijne alternatieve twist aan klassieke Latijns-Amerikaanse muziek. Haar album Miss Columbia is het luisteren meer dan waard. Voor een van de singles van dat album werkte Lido Pimienta samen met Orly Anan en het resultaat is intrigerend, kleurrijk en vernieuwend.

Nieuwe albums

Pino Palladino & Blake Mills

Een mooie samenwerking tussen bassist Pino Palladino (The Who, Adele, John Mayer en nog veel meer) en gitarist/songwriter Blake Mills. Op het jazzlabel Verve brengen ze 8 spannende composities die vooral zijn ontstaan doordat de twee muzikanten op afstand ideeën met elkaar uitwisselden. Daar komt dan ook de titel Notes With Attachments vandaan.

Perfume Genius

Op dit remixalbum heeft Perfume Genius de nummers van zijn veelgeprezen laatste album onder handen laten nemen door zeer uiteenlopende muzikanten en producers. Het zorgt ervoor dat het album muzikaal gezien alle kanten op waaiert, maar dat de stem van Mike Hadreas centraal blijft staan. Wie het album Set My Heart on Fire Immediately goed kent, zal verrast zijn door de muzikale keuzes.

Caribou

Ook Caribou komt deze week met een album vol remixen van zijn eerdere reguliere plaat. In dit geval is de muziek een stuk meer dansvloer-georiënteerd dan bij Perfume Genius. Maar ook thuis valt hier wel degelijk van te genieten. Zeker als je naar de indrukwekkende lijst met remixers kijkt. Onze favoriet is de Morgan Geist Remix van het hitje Never Come Back.

Valerie June

Valerie June brengt als vanouds een mooie mix van folk, soul en blues. Voeg daarbij haar indrukwekkende stem en je hebt een album dat zich leent voor werkelijk ieder moment van de dag.

Stephen Malkmus

In 2012 speelde Stephen Malkmus samen met de band Von Spar een integrale versie van het album Ege Bamyasi van Can. De opnamen zijn nu voor het eerst als stream te beluisteren.