Muziektips voor het weekend (deel 66)

Anne Soldaat

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Deze week doen we het een beetje anders. Voor het eerst sinds de coronacrisis zitten we in het buitenland en tijdens het reizen hebben we niet genoeg tijd om goed naar alle nieuwe releases te luisteren.

We zijn overigens op het moment van schrijven in de Duitse stad Bayreuth. Bekend van de Festspiele waarin de muziek van Richard Wagner centraal staat. Dus willen we je als tip voor dit weekend meegeven om eens een opera van Wagner te gaan luisteren. Dat gaan wij ook doen.

Album van de week: Anne Soldaat

Ondanks het reizen hebben we wel de tijd genomen om naar het nieuwe album van Anne Soldaat te luisteren. Hij is immers een van de beste gitaristen én liedjesschrijvers van Nederland. Anne Soldaat maakte het album samen met producer Pablo van de Poel (DeWolff) en dat heeft heel goed uitgepakt. Facts & Fears staat vol met pareltjes die steeds weer verwijzen naar klassieke periodes uit de gitaarpop met her en der invloeden uit de country en blues.

Dry Cleaning

De Britse band Dry Cleaning maakte een van onze favoriete albums van dit jaar. We zouden ze heel graag live willen zien, maar daarvoor moeten we nog wachten tot februari 2022. Tot dit tijd kijken we af en toe naar deze sessie voor de serie Tiny Desk Concert.

Damon Albarn

In november verschijnt The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows van Damon Albarn. De frontman van Blur en Gorillaz laat daarop een heel andere kant van zichzelf horen. Voor de muziek liet hij zich inspireren door het unieke landschap van IJsland.

Seinfeld

Voor de liefhebbers: de muziek uit de serie Seinfeld is nu eindelijk gebundeld tot een soundtrack met 40 nummers. Waaronder het beroemde intro met de slappende bas.

Nieuwe albums

Vince Staples

Vince Staples is een van onze favoriete rappers. Dit komt vooral door zijn afwijkende stijl. Het titelloze album is niet zo goed als Big Fish Theory uit 2017, maar steekt nog wel met kop en schouders boven heel wat collega-rappers uit.

Koreless

Producers Lewis Roberts uit Wales maakt onder de naam Koreless spannende elektronische muziek. Wie goed voor dit album gaat zitten, zal een unieke muzikale wereld ontdekken met steeds diepere lagen.