Muziektips voor het weekend (deel 67)

Clairo

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Deze week hebben we weer mooie muziek om met je te delen. Mocht het bevallen wat je hoort, ga dan langs de lokale platenzaak, waar het zaterdag Record Store Day is.

Album van de week: Clairo

Met album nummer 2 bewijst Clairo dat haar sterke debuut geen toevalstreffer was. Sling staat vol met heel knap gemaakte ingetogen liedjes. Daarbij kreeg ze hulp van de alomtegenwoordige Jack Antonoff die haar voor de opnames meenam naar een afgelegen studio in upstate New York. De sereniteit van de omgeving klinkt door in de muziek. Oh ja, in Blouse kun je Lorde in het achtergrondkoortje horen.

Lorde

https://youtu.be/I1r1lQwvnKk

Lorde speelde deze week haar single Solar Power op het dak van het Ed Sullivan Theater in New York. Op 20 augustus volgt het langverwachte nieuwe album.

Haim

Voor de soundtrack van de Netflix-film The Last Letter of Your Love leverde Haim een nieuw nummer: Cherry Flavored Stomach Ache. Het nummer dat in de quarantaine-periode is opgenomen klinkt lekker zomers en melancholisch.

Lucy Dacus

Voor de serie Tiny Desk Concert keerde Lucy Dacus terug naar haar oude high school. In een van de lokalen speelt ze nummers van haar laatste album Home Video.

Koreless

Vorige week verscheen het nieuwe album van de Welshe producer Koreless. Deze week is er een video bij het nummer White Picket Fence. De regie was in handen van niemand minder dan FKA twigs die op de proppen komt met een jongen met vreemde ogen, sportvissers in een Lamborghini en een groep ravers.

Thom Yorke/Radiohead

Eerder dit jaar maakte Thom Yorke een remix van het nummer Creep voor een modeshow in Japan. Deze week was er een officiële release van deze zeer afwijkende versie.

Barack Obama

Met regelmaat deelt voormalig president Barack Obama een lijst met zijn favoriete liedjes van het moment. Op zijn playlist voor deze zomer vinden we veel hedendaagse hiphop, maar ook klassieke jazz, pop uit de jaren ´70 en een prachtig liedje van de Pakistaanse Arooj Aftab.

Nieuwe albums

Chet Faker

Na een tijdje muziek te hebben gemaakt onder zijn eigen naam (Nick Murphy) is Chet Faker terug van weggeweest. Met Hotel Surrender gaat hij muzikaal verder waar hij was gebleven: aanstekelijke pop met flink wat invloeden uit de dance en hier en daar een vleugje jazz.

Willow

Willow Smith (de dochter van Will) liet zich voor dit album inspireren door de poppunk uit haar jeugd. Om het geheel compleet te maken doen Travis Barker van blink-182 en Avril Lavigne mee op een paar nummers. Muzikaal gezien is lately I feel EVERYTHING spannend en gedurfd. De mix van emo en punk uit de jaren ´00 met een hedendaagse productie en invloeden uit moderne hiphop werkt erg goed.

Rodrigo Amarante

Deze Braziliaanse zanger is wereldberoemd vanwege het nummer Tuyo dat is gebruikt als openingsnummer voor de serie Narcos. Het loont echter de moeite om ook eens verder te duiken in zijn oeuvre. Zijn nieuwe album Drama laat horen hoe zijn geboorteland Brazilië en thuisstad Los Angeles invloeden hebben achtergelaten. Je hoort samba, filmmuziek, Afrikaanse ritmes en jazz uit de jaren ´60. De heerlijke stem van Amarante weet dit alles te verbinden tot een prettig geheel.

John Murry

In 2014 vergeleken we John Murry al eens met Bruce Springsteen en Elliott Smith. Anno 2021 is het geluid van Murry opgeschoven richting Lou Reed en Jonathan Richman. De singer-songwriter heeft deels plaatsgemaakt voor een (indie)rocker.