Muziektips voor het weekend (deel 8)

koptelefoon

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Damon Albarn, The 1975 en Lankum.

Brandon Boyd

We beginnen deze week met een bijzonder mooie cover. Net als veel andere muzikanten grijpt ook Brandon Boyd (Incubus) deze periode aan om via internet muziek te delen. Deze week postte hij op YouTube een eigen versie van het nummer Myth van Beach House.

Damon Albarn

Via het YouTube-kanaal van Boiler Room liet Damon Albarn ons nieuwe muziek horen van zijn project The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows. We weten niet op welke fontein Albarn zit aangesloten, maar zijn muzikale creativiteit blijft in ieder geval stromen. Ook dit is weer heel mooi. De dromerige beelden van IJsland in de video versterken de muziek heel goed.

Matt Berninger

Nieuwe muziek is er ook van Matt Berninger, die je natuurlijk kent als frontman van The National. In oktober komt zijn soloalbum Serpetine Prison uit. Vandaag verscheen daarvan het titelnummer als voorproefje. Bijzonder aan het nummer is dat het is geproduceerd door de legendarische Booker T. Jones.

Lankum

De Ierse band Lankum maakte een van de mooiste albums van 2019. Op krachtige wijze hebben ze de klassieke Ierse folk verwerkt tot iets wat zowel nieuw als vertrouwd klinkt. Luister maar eens naar Lankum’s versie van het traditionele The Wild Rover waarmee de band hun Tiny Desk Concert opent. De opname komt uit februari, dus is nog gewoon in de studio van de Amerikaanse publieke radio opgenomen.

Nieuwe albums

Zoals elke vrijdag komen er ook vandaag weer een aantal interessante albums uit. Wij delen hier altijd een linkje naar een stream op Spotify, maar willen je daarnaast ook aanmoedigen om, als het je bevalt, de muziek te kopen bij je lokale platenzaak.

The 1975

Er lijkt geen rem te zitten op The 1975. De band dendert door en levert het ene na het andere sterke album af. Notes on a Conditional Form is lang, rommelig, eclectisch, maar bovenal erg goed en zeer interessant.

Woods

Woods is al jaren een favoriet hier op de redactie. Op hun nieuwe album gaan ze door waar ze al jaren goed mee bezig zijn: heerlijk indie-folk-rock maken. Het mooist zijn de nummers waarin blazers opduiken.