Muziektips voor het weekend (deel 92)

The Weeknd

De eerste editie van deze rubriek in 2022. We zijn heel benieuwd wat het komende jaar muzikaal gaat brengen. Daarnaast hopen we ook eindelijk weer eens te kunnen genieten van live muziek en festivals, maar alles op zijn tijd. We tellen onze zegeningen en koesteren de dingen die er nu zijn.

Album van de week: The Weeknd

Deze week kunnen we niet om The Weeknd heen. Dat komt aan de ene kant omdat er niet echt veel releases zijn in de eerste week van het jaar en aan de andere kant omdat Abel Tesfaye heel erg zijn best doet om de popwereld te domineren en daar voor een groot deel ook in slaagt. Dawn FM is niet geniaal goed, maar heeft wel genoeg fraais te bieden.

Het concept om het album te verpakken als radio-uitzending pakt goed uit en zorgt voor opvallende verrassingen, zoals de gastrol van Jim Carrey. Muzikaal zijn het vooral de uptempo nummers die meteen indruk maken. Take My Breath is bekend en How Do I Make You Love Me? en Sacrfice sluiten daar mooi bij aan. En Gasoline, die samen met Oneohtrix Point Never is gemaakt, is misschien wel de beste track op bet album. Opvallend genoeg zijn de nummers met gastvocalen de minst interessante.

Father John Misty

Op 8 april verschijnt er een nieuw album van Father John Misty. Als voorbode is er de single (en video) Funny Girl. Het mooie arrangement van het nummer en de manier waarop Father John Misty zingt beloven heel veel moois voor het aankomende album.

Turnstile

Deze band maakte een van onze favoriete albums van 2021. Voor de NPR namen ze een sessie op met daarin 7 nummers. Bijzonder is hoe de bandleden ondanks dat ze best ingetogen spelen toch de energie van hun felle hardcore kunnen overbrengen.

Low

Een andere band waar we in 2021 graag naar luisterden is Low. Zij trappen 2022 af met een video voor het nummer I Can Wait, waardoor we dit jaar gewoon doorgaan met genieten van de unieke muziek van Low.

Nieuwe albums

Burial

Officieel is Antidawn een EP, maar met een lengte van 43 minuten mag het ook best een album heten. Anno 2022 klinkt Burial nog steeds duister en ongrijpbaar.

Spector

Spector maakt lekkere klinkende indierock. Niks meer, maar zeker ook niets minder.

David Bowie

Op 8 januari zou David Bowie 75 jaar zijn geworden. Een goede reden om naar zijn muziek te luisteren. Bijvoorbeeld naar de uitgave van het album Toy dat nooit een officiële release kende, maar onder fans al wel rondging als bootleg. Vandaag is Toy verschenen als boxset met heel veel extra’s in de vorm van alternatieve versies van de nummers.