Muziektips voor het weekend (deel 73)

muziektips

Normaal gesproken delen we op vrijdag een overzicht met nieuwe releases en videoclips, zodat je het hele weekend kan genieten van goede nieuwe muziek. Vanwege de vakantie gaat het deze week net even anders. Er is te weinig tijd om goed te luisteren. Toch willen we graag wat goede muziek met je delen.

Dit keer dus geen album van de week en een overzicht van andere nieuwe albums die we goed vinden, maar een overzicht met een paar goede nieuwe muziekvideo’s en een paar van onze favoriete playlists uit Spotify. Genoeg dus om te ontdekken en naar te luisteren.

Caribou

Uit het niets was er deze week plots een nieuwe single van Caribou. Een lekker uptempo nummer met een heldere boodschap. De heerlijke video vol met blije honden maakt het geheel af.

Kacey Musgraves

Op 10 september brengt Kacey Musgraves een nieuw album plus een bijbehorende film uit. star-crossed dient als voorproefje/trailer en smaakt overduidelijk naar meer.

My Morning Jacket

My Morning Jacket kondigde deze week een nieuw album aan en dropte daarbij meteen een nieuwe single die tevens openingstrack van het album is. Regularly Scheduled Programming is tekstueel overduidelijk geïnspireerd door de rare tijd waarin we leven, maar gaat ook over de hoop op iets beters in de toekomst.

Rico

Rico ken je natuurlijk van Opgezwolle, maar ook zijn solowerk is dik in orde. Deze week verschijnt er nieuw album waarbij Rico samenwerkte met de jonge producer Guan. In de clip hierboven zie je een medley van drie nieuwe tracks. Opvallend is dat Rico zich tekstueel weet te onderscheiden van de macho rapscene.

Olivia Rodrigo

Olivia Rodrigo is een van de aanstormende popsterren van dit moment. Wat wij kunnen waarderen is dat ze popmuziek maakt die niet mierzoet overkomt. brutal, de openingstrack van haar album is daarvan een mooi voorbeeld.

Joe Armon-Jones & Goya Gumbani

Een mooie samenwerking uit de progressieve jazzscène van Londen. Joe Armon-Jones speelt onder andere bij Ezra Collective, maar gaat nu ook solo op zijn eigen platenlabel. Voor de single Fix It krijgt hij hulp van rapper Goya Gumbani. Het resultaat klinkt donker, jazzy en soulvol.

Tot slot wat afspeellijsten met nieuwe muziek die we zelf ook regelmatig ter inspiratie luisteren.