Muziektips voor het weekend (deel 74)

Little Simz
Little Simz.
Foto © Nwaka Okparaeke

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een divers en vooral lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende weekend.

Album van de week: Little Simz

Deze week brachten zowel Kanye West als Drake een nieuw album uit. Toch is het de Brits-Nigeriaanse rapper Little Simz die aan de haal gaat met de titel album van de week. Sometimes I Might Be Introvert is vele malen interessanter en aangenamer om naar te luisteren. De productie is heerlijk divers en laat zowel grime als soulvolle tracks horen en Little Simz rapt vuriger en overtuigender dan ooit. Alles klopt aan dit album. Deze gaat de rest van de week op repeat.

Django Django

De Britse band Django Django brengt volgende week een deluxe versie uit van hun album Glowing in the Dark. Daarop staan 5 nieuwe nummers, waaronder de single Under Fire. Op 6 november staat de band in Paradiso.

The Velvet Underground

Regisseur Todd Haynes werkt al behoorlijk lange tijd aan een documentaire over The Velvet Underground. Op 15 oktober komt deze eindelijk uit via Apple TV+. Tegelijkertijd zal er een door Haynes gecureerde soundstrack verschijnen.

Nieuwe albums

Iron Maiden

Iron Maiden bestaat al sinds 1975. De mannen in de band zijn inmiddels flink op leeftijd, maar dat neemt niet weg dat ze op Senjutsu nog steeds stevig weten te rocken. We kunnen niet anders concluderen dan dat dit een ijzersterk album is. De meeste nummers zijn lekker lang, met veel tempowisselingen en heerlijke gitaarsolo’s. Senjutsu is gewoonweg genieten.

SUUNS

De Canadese band SUUNS maakt een unieke mix van indie met electronica en laat daarbij vooral de voorliefde voor diepe bassen horen. Op The Witness draaien ze vergeleken met hun vorige albums de volumeknop een flink stuk terug. Dat neemt echter niet weg dat dit alsnog een erg sterk album is geworden. Je hoort muziek waar goed over is nagedacht, uitgevoerd door uitstekende muzikanten.

Priya Ragu

De combinatie van hedendaagse hiphop/R&B met Tamil-invloeden kennen we van M.I.A., maar wat Priya Ragu doet is net even anders. Muzikaal weet ze regelmatig te verrassen of de luisteraar op het verkeerde been te zetten. Luister maar eens naar Lighthouse dat halverwege naar een compleet ander genre overspringt.

Len Lucieer

Knock-Out is een theatervoorstelling van ISH Dance Collective, Jakop Ahlbom Company en het DeLaMar Theater. Len Lucieer (Alamo Race Track) schreef 6 mooie countryliedjes voor de voorstelling.