Muziektips voor het weekend (deel 45)

slowthai,
slowthai, Foto: Crowns & Owls

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere The Band, Django Django en Nathaniel Rateliff.

slowthai

Op zijn tweede album werkt de Britse rapper slowthai zijn kenmerkende rauwe geluid verder uit, maar durft hij ook een gevoelige kant te laten horen. Met hulp van gasten als A$AP Rocky, Skepta en James Blake slaat hij een brug tussen de hiphop uit de UK en de VS.

Nathaniel Rateliff

Binnenkort verschijnt op Apple TV+ de film Palmer, waarin Justin Timberlake een man speelt die na 12 jaar gevangenis terugkeert naar zijn gezin. Nathaniel Rateliff schreef voor de film het indrukwekkende nummer Redemption.

Electral Presidents

De Nederlandse band Electral Presidents debuteert met een single die heel sterk de gevoelens weergeeft waar velen van ons mee worstelen. Door de coronacrisis is heel veel in het leven noodgedwongen anders. Festivals, reizen, optredens en feestjes zijn nog steeds niet mogelijk, maar gelukkig is er nog wel altijd thuis. Zorg goed voor jezelf en je naasten.

Nieuwe albums

Django Django

Op album nummer vier klinkt Django Django nog steeds zo opwindend als toen de band debuteerde in 2012. Opvallende gast op het album is Charlotte Gainsbourg in het nummer Waking Up.

Christian Löffler

De Duitse muzikant Christian Löffler verbindt heel mooi klassieke muziek met hedendaagse electronica. Hiervoor kreeg hij van platenlabel Deutsche Grammophon toegang tot hun archieven. Onder andere Beethoven, Chopin en Bach zijn gebruikt in de dromerige en knisperende muziek in de stijl van Kiasmos en Weval.

The Band

Stage Fright, het derde album van The Band uit 1970, is digitaal opgepoetst en opnieuw gemixt door producer Bob Clearmountain. Hierdoor klinkt alles weer fris en scherp. Naast een reguliere heruitgave van het album is er ook een deluxe editie met demo’s, alternatieve mixen en een concert in de Royal Albert Hall.