Netflix deelt gratis seizoen 1 van Abstract

Abstract: The Art Design

Abstract: The Art of Design is één van de interessantste documentaireseries op Netflix. In de serie komen zeer uiteenlopende ontwerpers uitgebreid aan het woord. Speciaal voor iedereen die binnen zit, heeft Netflix de serie tijdelijk op YouTube gezet.

Op deze manier kan iedereen genieten van deze leerzame en inspirerende reeks documentaires. Mocht je wel een abonnement hebben op Netflix, maar de serie nog niet gezien hebben, dan is dit een mooie reminder. De serie Abstract is net even wat anders dan series over tijgers, bankovervallers of vrijgezellen op een tropisch eiland.

Uiteenlopend

In elke aflevering staat een creativeling centraal. Je maakt kennis met zijn of haar werk, drijfveren en ziet hoe ze inspiratie verwerken tot iets concreets. De geselecteerde designers uit de serie zijn zeer uiteenlopend: illustrator Christof Niemann, Nike-schoenontwerper Tinker Hatfield, podiumontwerper Es Devlin, architect Bjarke Ingels, auto-ontwerper Ralph Gille, grafisch ontwerper Paula Scher, portretfotograaf Platon en interieurontwerper Ilse Crawfurd.

Een belangrijke reden voor Netflix om deze serie gratis te delen, is het ondersteunen van leraren. Zij kunnen de afleveringen delen met leerlingen om dan vervolgens op een later moment (online) te bespreken. Maar ook voor iedereen buiten het onderwijs is deze serie echt zeer de moeite waard. Op Netflix zelf staat inmiddels een twee seizoen van de serie.

Christoph Niemann: illustraties

Tinker Hatfield: schoenenontwerper voor Nike

Es Devlin: podiumontwerper

Bjarke Ingels: architect

Ralph Gilles: auto-ontwerper

Paula Scher: grafisch ontwerper

Platon: fotograaf

Ilse Crawford: interieurontwerper