Squid Game is de nieuwste hitserie van Netflix

Bij Netflix hebben ze weer een hit te pakken. De Koreaanse serie Squid Game verpulvert alle kijkrecords én weet ook lovende kritieken te oogsten. De hoogste tijd dus om aan Squid Game te beginnen.

Squid Game is vanaf 17 september te zien op Netflix en is hard op weg om de best bekeken niet-Engelstalige serie te worden. Daarvoor moeten Lupin en La casa de papel worden ingehaald. Als Squid Game zo hard blijft groeien qua cijfers dan zal het zelfs series als Stranger Things, The Witcher en Tiger King in gaan halen.

Battle Royale

Wat Squid Game zo goed maakt is de mix van zoetsappige decors, extreem geweld en een vleug gitzwarte humor. Qua verhaal doet het sterk denken aan de film Battle Royale van Kinji Fukasaku, maar dan wel heel goed uitgewerkt en helemaal van deze tijd. Het draait om een groep gokverslaafden met extreme schulden die kans maken op een zeer riante geldprijs. Hiervoor moeten ze wel levend door een serie sadistische spelletjes zien te komen.

Deze serie is zo krankzinnig dat je urenlang op het puntje van je stoel zal zitten en constant van de ene verbazing in de andere valt. Je moet echter wel een beetje bestand zijn tegen het brute geweld en het sadisme.

Squid Game