Dit zijn alle verwijzingen in Stranger Things

De grote hit op Netflix van dit moment is de serie Stranger Things. Hij is pas net uit, maar nu al de best bekeken serie op Netflix ooit. Mensen zijn dus dol op Stranger Things en dat is mede dankzij de vele verwijzingen naar films uit de jaren 70 en 80.

Heb je de serie nog niet gezien? Schrap dan al je afspraken voor de komende dagen, zorg dat je genoeg eten en drinken in huis heb en maak je klaar voor wat serieuze ‘binge-watching’. Ik was in een paar dagen door Stranger Things heen met steeds twee afleveringen per avond. Lees pas verder en kijk de video op deze pagina pas als je helemaal door de serie heen bent.

Inspiratie en verwijzingen

Matt en Ross Duffer (The Duffer Brothers) die de serie hebben gemaakt hebben vooral heel inspiratie opgedaan bij Steven Spielberg. Wie naar Stranger Things kijkt merkt direct aan de sfeer en subtiele verwijzingen dat films als E.T. en The Goonies veel invloed hebben gehad, maar er zijn nog veel meer verwijzingen. Ulysse Thevenon heeft op Vimeo alle verwijzingen op een rij gezet en de scene uit Stranger Things naast die uit de originele film gezet.

Goed nieuws voor de fans van de serie is dat er al vergevorderde plannen zijn om een tweede seizoen op te nemen. The Duffer Brothers hebben aangegeven dat naast Steven Spielberg dit keer ook het werk van David Lynch te herkennen zal zijn. Tot slot voor de liefhebbers nog een linkje naar een playlist die de mannen bij platenmaatschappij Excelsior hebben gemaakt met muziek uit de serie.