Palladium toont de beste adressen in Bristol

Palladium Bristol City Explorers

In de serie The City Explorers laat schoenenmerk Palladium je de beste plekken zien in coole en creatieve Europese steden. Dit keer staat het Engelse Bristol centraal: stad van triphop, Banksy en drum ’n bass.

In de jaren 90 was er een tijd sprake van de Bristol Sound waarbij een aantal bands uit de stad in korte tijd met briljante albums kwamen. Massive Attack, Portishead en Tricky waren daarbij koplopers. Een paar jaar later kwam daar ook nog de energieke drum ’n bass bij met acts als Roni Size, Bad Company en Kosheen.

Ondanks het ontbreken van dit soort grote namen bruist het nog steeds in Bristol. Georgia LA en Emmanuel Cole gingen in opdracht van Palladium op onderzoek uit in de stad en ontdekten een aantal zeer interessante mensen en adressen. Hierbij kregen ze hulp van het duo Shanti Celeste en Chris Farrel. Shanti is DJ en producer en Chris heeft een platenzaak. Samen runnen ze het platenlabel BRSTL.

Bekijk de video van het bezoek aan Bristol:


Mocht je een bezoek willen brengen aan Bristol dan is hier nog een overzicht van de beste adressen uit de video.

Idle Hands

Idle Hands

Dit is de platenzaak van Chris Farrel. Hier kun je een goede selectie van de beste hedendaagse muziek vinden. Chris voorziet zijn favoriete releases van handgeschreven post-its.

St Nicholas Market

St Nicholas Market

Deze overdekte markthal is het culinaire middelpunt van Bristol. Naast typisch Engelse dingen als cake met Earl Grey kun je hier ook de lekkerste exotische gerechten uit bijvoorbeeld de Caraïben en Thailand proeven. In de omgeving van de markthal vind je leuke winkels.

The Island

The Island Bristol

Een oude gevangenis die nu een creatieve broedplaats is. Overdag huren muzikanten de cellen als oefenruimte, maar als de zon onder gaat verandert The Island in een wilde club.

Small Bar

Small Bar Bristol

Hier drink je het beste bier en de beste ciders van de stad. Het aanbod in Small Bar is divers en vaak zeer gedurfd.

Katy and Kim’s

Begin de dag hier met een stevig ontbijt met eieren, bacon, kaas en scones met rozemarijn. Later op de dag kun je hier ook terecht voor de beste thee van de stad en heerlijke salades.

The Playground

Dit café heeft geweldige koffie en heerlijke tosti’s van het beste brood en bijzondere kazen. De blikvanger van The Playground is echter de schommel midden in de zaak en de enorme grote collectie bordspellen. Dat klinkt burgerlijk, maar het aanbod is zo groot dat de kans groot is dat je al snel een spelletje aan het spelen bent.

In de video is ook een grote rol weggelegd voor de nieuwste collectie van Palladium met onder andere de Pallabrouse LC, Pampa Hi, Flex Slip-On, Pallabrouse Baggy en de Blanc Hi. Op de website van Palladium kun je de schoenen beter bekijken en ook bestellen.

Luister naar het geluid van Bristol

Om in Bristol-sferen te blijven heb ik een Spotify-playlist gemaakt met typische voorbeelden van de Bristols-sound. Je hoort hits van Massive Attack, Kosheen en Propellorheads, drum ’n bass-klassiekers, een paar hedendaagse acts en een prachtig buitenbeentje.

Palladium Bristol City Explorers

Palladium Bristol City Explorers

Palladium Bristol City Explorers