Op stap met Het grote Nederlandse bierwandelboek

Het grote nederlandse bierwandelboek

Hoe fijn is het als je twee hobby’s met elkaar kunt combineren? Dat is precies wat dit boek doet. Het grote Nederlandse bierwandelboek staat vol mooie wandelingen waar aan het eind van de route een goed biertje op je wacht.

Het idee van het boek is simpel, maar het is de uitwerking die het zo fijn maakt. Auteur Guido Derksen heeft al flink wat reisgidsen op zijn naam staan en dat merk je als je dit boek leest. De routebeschrijvingen zijn voorzien van beschrijvingen van wat je onderweg kunt zien en doen en regelmatig strooit Derksen met interessante weetjes. Dat gaat van Swiebertje tot cranberry’s en van de Poaskerels van Ootmarsum tot Jheronimus Bosch. Leuk en leerzaam. Ook staat het boek vol met mooie foto’s die laten zien wat je onderweg tegen gaat komen.

Elke provincie

De wandelroutes liggen verspreid door het hele land, elke provincie komt aan bod. Je wandelt meestal tussen de 5 en 15 kilometer, wat voor vrijwel iedere wandelaar goed te doen is. Soms loop je een rondje en kom je weer bij het beginpunt uit, maar vaak is de route van A naar B en ligt B ook wel eens in een andere plaats. Dit zorgt dat soms wat geregel en uitzoekwerk nodig is om de route te kunnen lopen.

Bier drinken en autorijden is een slechte combinatie. Bij de wandelroutes in de stad is dat geen probleem, die zijn goed met het OV bereikbaar. Voor andere routes moet je wat langer reizen, maar daarvoor krijg je natuurlijk heel moois terug. Een dagje of weekend wandelen in Zeeuws-Vlaanderen of op Ameland staat immers gelijk aan een kleine vakantie.

Overnachten

Vandaar dat het boek ook altijd tips geeft voor een goede plek om te overnachten. Zo plan je het perfecte uitje met je geliefde of met vrienden. En als je de tijd hebt kun je natuurlijk wat langer bij het café of brouwerij aan het eindpunt doorbrengen. Guido Derksen heeft een mooie selectie gemaakt van lokale brouwerijen en de bieren die ze maken. Daar zitten mooie verrassingen tussen.

In het boek is ook veel ruimte vrijgemaakt om meer over het bier en de brouwerij te vertellen. Dat maakt het boek ook leuk als je even geen wandeling aan het plannen bent. Al is de kans groot dat er serieuze reiskriebels en een gezonde trek in een goed biertje ontstaan na het lezen van dit boek. Wij zijn in ieder geval van plan om nagenoeg alle routes te gaan wandelen. Iets om naar uit te kijken!