Power of Art House opent rebelse expositieruimte

Power of Art House

Sinds kort is Amsterdam een eigenzinnige galerie rijker. En wat voor eentje! Power of Art House toont hedendaagse kunst met een sociaal-politieke boodschap. De kunst is humoristisch, vervreemdend en brutaal, maar nooit abstract.

Power of Art House opende op 1 oktober haar deuren aan het prachtige Entrepotdok en trapt af met de kleurrijke expositie It’s all about Power. In deze tentoonstelling spelen markante wereldleiders de hoofdrol. Drie internationale kunstenaars, CSAR (Nederland), Antuan Rodriguez (Cuba/VS) en INDECLINE (VS), bezinnen zich op de relatie tussen macht en tegenkrachten.

De anonieme kunstenaar CSAR laat met zijn vlijmscherpe portrettenserie Powerless zien hoe machtige leiders als Poetin, Assad, Obama, de Paus en Zuckerberg over twintig jaar terugkijken op hun leven. De portretten worden begeleid door korte satirische verhalen van Jeroen Teitler. Verder presenteert Antuan Rodriguez de interactieve installatie Left or Right, waarbij toeschouwers al boksend door de galerie hun emoties over diverse wereldleiders kunnen uiten. En het activistisch kunstcollectief INDECLINE toont met The Emperor Has No Balls een provocerende sculptuur van een poedelnaakte Donald Trump.

Art Space for Creactivism

Power of Art House is een initiatief van creative director en ontwerper Saskia Stolz (48). Jarenlang was zij betrokken bij campagnes van grote maatschappelijke organisaties. Sinds 2015 organiseert Stolz eigen artistieke interventies in de openbare ruimte om verloren politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen. Doel hiervan is het vergroten van betrokkenheid en solidariteit in de samenleving. Voorbeelden van haar interventies zijn de openluchttentoonstelling Living Aleppo en het straatkunstproject Moving People, dat bestond uit duizenden miniatuurbeeldjes van vluchtelingen.

Met de opening van een eigen galerie worden de activiteiten van Power of Art House uitgebreid en krijgt kunst een nog prominentere rol. Kunst en activisme smelten samen. Power of Art House is de eerste Art Space for Creactivism in Nederland. De strak vormgegeven expositieruimte is gevestigd in een voormalig, historisch pakhuizencomplex, op loopafstand van de Hortus en Artis. In de galerie worden verrassende, schurende exposities gepresenteerd met intrigerend of zelfs provocerend werk van (inter)nationale, geëngageerde kunstenaars over sociale en politieke onderwerpen.

It’s all about Power
1 oktober – 31 december 2018

Power of Art House
Entrepotdok 26
Amsterdam
Geopend: woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur

Power of Art House

Power of Art House
Power of Art House: Antuan Rodriguez, Left or Right
Power of Art House
Power of Art House: CSAR, God Save The Queen
Power of Art House
Power of Art House: CSAR, Sharing is Caring