Art Rotterdam toont hedendaagse kunst op prachtige locatie

Art Rotterdam

Art Rotterdam opent haar deuren voor het publiek. Het is voor de 18de keer dat de toonaangevende kunstbeurs in de havenstad plaatsvindt. Je kunt je de komende 4 dagen vergapen aan de nieuwste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. Ook dit jaar is als locatie weer gekozen voor de iconische Van Nellefabriek.

Art Rotterdam is sinds jaar en dag populair bij kunstliefhebbers. Zowel nationaal als internationaal is de kunstbeurs geliefd en wordt het geroemd als één van de beste winterbeurzen. Art Rotterdam richt zich op jonge kunst en biedt een gevarieerde presentatie. De grote diversiteit is een publiekstrekker. Ieder jaar komen er meer bezoekers op de beurs af.

Jonge honden

De kunstbeurs bestaat uit meerdere onderdelen. Als eerste noemen we de New Art Section. In dit gedeelte presenteren de jongste galeries hun werk. Het is een dynamische ruimte. Hier staan de jonge honden die klaar zijn voor de toekomst. Het is voor hen de eerste stap richting het bredere netwerk van internationale kunstbeurzen. De New Art Section wordt samengesteld door curator Natasha Hoare en het Witte de With Venter of Contemporary Art.

Laatste ontwikkelingen

De Main Section bestaat uit 70 toonaangevende galeries. Zij presenteren hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Onder deze galeries zitten ook alle Nederlandse toppers. Daarnaast kun je Projections bezoeken, de afdeling voor videokunst en film. Op 5 meter brede projectiewanden worden 12 video´s groots gepresenteerd. Elke video heeft een eigen geluidsdouche, waardoor je je beter kunt concentreren op de getoonde kunst.

Diversiteit en samenwerking

Intersections is het gedeelte waar je video-, installatie- en performancekunst kunt vinden. De kunst wordt gepresenteerd in de oude werkplaatsen van de Van Nellefabriek. Deze bevinden zich tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam. De curator van dit gedeelte is Suzanne Wallinga, directeur van A Tale of a Tub. Verder is in het oude distributiecentrum van de fabriek de tentoonstelling Prospects & Concepts. In deze enorme ruimte kun je het werk zien van ongeveer 60 jonge kunstenaars die van het Mondriaanfonds een stimuleringspremie hebben gekregen. De curator van Prospects & Concepts is Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Verdieping

Mocht je naar verdieping zoeken, dan kun je je hart ophalen in de Reflections Room. Hier vindt elke dag een programma plaats met ondermeer talkshows. En als je de drukte binnen zat bent, dan kun je buiten genieten van de Open Air Section. Dit gedeelte van Art Rotterdam is dit jaar nieuw. Sculpturen en installaties zijn neergezet op het buitenterrein van de Van Nellefabriek. Volgens curator Samuel Saelemakers is dit een prima plek om even bij te komen en te kijken hoe de werken de dialoog aangaan met de publieke ruimte, de weerselementen en de architectuur van de fabriek.

Bezoek

Wil je op de hoogte zijn van contemporaine kunst in Nederland? Dan is Art Rotterdam zeker een bezoekje waard! De beurs is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Art Rotterdam
Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Entree: 17,50
Ticket online: 13,50
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Donderdag 9 februari: 11:00 tot 19:00 uur
Vrijdag 10 februari: 11:00 tot 21:00 uur
Zaterdag 11 februari: 11:00 tot 19:00 uur
zondag 12 februari: 11:00 tot 19:00 uur

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Foto’s: Geert Broertjes