Think smart, think smartwatch

smartwatch

Krijg je maar geen genoeg van je telefoon? Bang dat je een berichtje of notificatie mist wanneer je telefoon in je broekzak of handtas zit? Niet met de smartwatch! De trend van wearables gaat al even mee, maar is zeker nog niet voorbij. Ontdek de slimme en leuke features van een smartwatch in deze blog.

Betalen met je smartwatch

De ene na de andere nieuwe smartwatch komt uit, sommigen al wat vernuftiger dan anderen. Naast een persoonlijke assistent die je waarschuwt wanneer je een berichtje, oproep of notificatie binnen krijgt op je telefoon, kan je met sommige smartwatches ook betalen in de winkel voor je dagelijkse boodschappen, nieuwste outfit of een leuke gadget! Natuurlijk moet je smartwatch wel over deze functie beschikken. Voor je meteen naar de winkel loopt: ga ook eerst even na of jouw bank deze manier van betalen wel aanbiedt.

Gezondheid & fitness

Smartwatches doen vaak dienst als fitnesscoach en worden dan ook wel eens een sporthorloge genoemd. Hier komt weer maar eens het slimme karakter van het horloge naar boven. Het houdt dagelijks je aantal stappen bij en waarschuwt je met een kleine trilling wanneer je te weinig aan het bewegen bent. Er zijn sportwatches die je hartslag, calorieverbranding en zelf het aantal kilometers en snelheden van je sportactiviteiten bijhouden. Op het einde van de dag kan je alle data netjes terugvinden in de app op je telefoon en weet je precies waar je wat kan bijsturen, handig toch?

Slaapgedrag

Ben jij een schone slaapster (of slaper) of eerder een nachtraaf? Het bewijs vind je nu gewoon in de app van je wearable. Met een smartwatch houd je namelijk gedetailleerd jouw slaapgedrag bij. Je ziet aan de grafieken precies wanneer je licht en vast geslapen hebt. Uiteraard moet je ‘m dan ook wel dragen tijdens het slapen. De meeste smartwatches komen met een comfortabel bandje zodat je ‘m zo goed als niet voelt zitten.

Smartwatch als accessoire

Je bent helemaal on trend met de nieuwste smartwatch rond je pols. In combinatie met een leuke outfit en een geklede jas maak je het geheel af. Er zijn verschillende mantels voor dames en heren die je smartwatch volledig tot zijn recht doen komen. De mix van sportief en klassiek is een verrassende combinatie die zeker de moeite waard is om te proberen. Rol de mouwen een beetje op zodat je een kleine glimp van je smartwatch toont: een beetje nonchalant zijn does the trick!

Tip: Houd bij aankoop van een smartwatch rekening met de levensduur van de batterij.