Video: Tiga – Bugatti

Een van mijn muzikale helden is de Canadees Tiga. Zijn singles, albums en de remixes die hij maakt voor anderen stellen zelden teleur.

Na een periode van relatieve stilte kwam deze zomer de single Bugatti, opgebouwd rondom de korte tekst: Girl comes up to me and says “What you drive?” And I said, “Bugatti“. Uit de mond van een rapper zou je zoiets kunnen beschouwen als opscheppen over rijkdom, maar in dit geval is het meer dan dat. Tiga speelt met clichés over seksualiteit en macht.

Seksueel suggestief

Nu er een videoclip is gemaakt bij Bugatti is dat een stuk duidelijker geworden. Regisseur Helmi gebruikt beelden die nog het meest doen denken aan reclames uit de jaren 80 en 90 en zet deze op het ritme van de muziek achter elkaar. Ook dit geeft weer een andere lading aan de tekst, zeker omdat de beelden seksueel suggestief zijn. Het feit dat Tiga er uitziet als een foute zakenman zet vervolgens alles weer op zijn kop.

Dit is een clip waar je heel veel uit kunt halen en die na een paar keer kijken nog steeds interessant is zonder daarbij te veel high brow te zijn. Voeg daarbij de aanstekelijke muziek en je hebt een serieuze kandidaat voor beste muziekvideo van het jaar.

Van Bugatti is sinds kort ook een remix waar rapper Pusha T op meedoet.