Muziektips voor het weekend (deel 43)

Madlib en Four Tet

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Celeste, Daft Punk en Death Cab For Cutie.

Madlib & Four Tet

Deze week trappen we af met het nieuwe album van Madlib. Voor Sound Ancestors is hij de samenwerking aangegaan met collega-muzikant Four Tet. Madlib heeft alle muziek gemaakt en Four Tet heeft het op zijn beurt ge-edit en gearrangeerd. Het resultaat is een instrumentaal hiphopalbum waarop je op geen enkel moment de raps mist. Zeker omdat er veel vocalen in de samples te horen zijn.

Fontaines D.C.

De Ierse punkrockers van Fontaines D.C. zetten hun zegetocht in 2021 verder voort. Vorige week was er plots een Soulwax-remix van het nummer A Hero’s Death en nu is er een erg cool optreden in de show van Jimmy Fallon. Meer dan ooit verlangen we nu naar live-shows en Guinness drinken in de pub.

Daft Punk

Deze video is niet helemaal legaal, maar veel te cool om niet te delen. Wie getuige was van de Alive-tour van Daft Punk in 2006 en 2007 zal deze herinneren als een memorabel audiovisueel spektakel. Op YouTube dook deze week een registratie op van een concert in Chicago. Beeld en geluid zijn hierbij van prima kwaliteit.

Miley Cyrus

In de serie met Tiny Desk Concerts was het dit keer de beurt aan Miley Cyrus. Zij weet ons steeds maar weer te verbazen met haar geweldige vocale prestaties en energieke optredens. In een piepkleine slaapkamer trakteert ze eerst op een sterke cover van Fade Into You van Mazzy Star waarna de eigen nummers Golden G String en Prisoner volgen.

Squid

Na een paar uitstekende singles (waaronder onze favoriet The Cleaner) is de eigenzinnige Britse band Squid toe aan de aankondiging van hun debuutalbum (7 mei via Warp) en eerste officiële videoclip. Het nummer Narrator is geïnspireerd op de Chinese film Diqiu zuihou de yewan uit 2018 en gaat over een man die het onderscheid tussen droom en werkelijkheid niet meer kan maken.

Death Cab For Cutie

In de show van Jimmy Kimmel was Death Cab For Cutie de muzikale gast. Zij brachten een mooie ingetogen versie van Waterfalls van TLC. Bonuspunten daarbij voor de LP van Maggot Brain van Funkadelic op de achtergrond bij de gitarist. Het nummer Waterfalls is ook terug te vinden op de onlangs verschenen Georgia EP van Death Cab For Cutie.

Nieuwe albums

Arlo Parks

Singer-songwriter en dichter Arlo Parks brengt vandaag haar debuutalbum Collapsed in Sunbeams. Deze staat vol met heerlijke laidback liedjes met scherpe teksten. Een erg sterk debuut dat wij waarschijnlijk dit jaar nog heel veel zullen draaien.

Celeste

Celeste wordt al lange tijd genoemd als talent om in de gaten te houden. Nu is er eindelijk haar debuutalbum en daarmee stelt ze zeker niet teleur. Haar prachtige stem doet denken aan zowel Adele als Amy Winehouse en ook de liedjes zijn dik in orde. Celeste heeft alles in zich om een grote ster te worden.

Yasmin Williams

Op haar tweede album laat componist en gitarist Yasmin Williams horen hoe bijzonder mooi haar gitaarspel is. Je hoort haar echt fysiek spelen met een hoofdrol voor het verplaatsen van haar vingers over de snaren. Een deel van het bijzondere geluid dat Williams weet te produceren, is afkomstig van een op de gitaar gemonteerde duimpiano.

Volg ons op Facebook