Opening Oqium Amsterdam

oqium amsterdam

Sinds afgelopen vrijdag is Amsterdam weer een sneakerstore rijker en niet de minste. Oqium is een afsplitsing van de beroemde winkel in Parijs.

Er was al een filiaal in Rotterdam en nu volgt Amsterdam. De winkel richt zich voornamelijk op basketbalschoenen en dan vooral die van Nike en Jordan. Op de Postzegelmarkt, het pleintje voor de winkel was speciaal voor de opening een heuse block party georganiseerd. Op uitnodiging van Nike ging Mixed Grill even kijken.

Bijzondere winkel

Wat vooral opviel was de inrichting van de winkel. De meeste sneakerwinkels zijn minimalistisch ingericht met veel wit. Oqium Amsterdam heeft echter alle kleuren die je maar kunt bedenken. De achterwand achter de sneakers kan namelijk veranderen van kleur en het plafond heeft een spiegelend oppervlak. De collectie valt zo lekker op en ook van buiten zie je al meteen dat dit een bijzondere winkel is.

Het openingsfeest zelf was ook al heel bijzonder. Bij zo’n block party hoort natuurlijk een potje basketbal. In een spectaculair verlichte kooi streden teams om de speciale bokaal. Verder was er veel bier, hotdogs (helaas geen vega-variant) en muziek. Op de uitnodiging stond dat er een very special guest zo komen. Dat bleek niemand minder dan Pusha T te zijn die naast wat klassiekers ook tracks van zijn aankomende album My Name Is My Name liet horen.

Oqium Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 262, Amsterdam

oqium amsterdam

oqium amsterdam

oqium amsterdam