De beste friet van Europa eet je in Antwerpen

beste friet van Europa
Foto”s: Frites Atelier

Of je het nu friet of patat noemt, iedereen is dol op deze delicatesse. Maar waar eet je nu de allerlekkerste? Dat kan natuurlijk nergens anders dan in België. Bij Frites Atelier in Antwerpen om precies te zijn.

De verkiezing van beste friet (of patat) van Europa is georganiseerd door BigSevenTravel.com. Zij lieten een team van onafhankelijke en ervaren reisjournalisten en schrijvers uitzoeken waar je nu het lekkerst een patatje (of frietje) kunt eten. De resultaten zijn verwerkt tot een top 50 waarin het Frites Atelier op de eerste plaats prijkt.

Sergio Herman

Daarmee is de winnaar zowel Vlaams als Nederlands, want Frites Atelier is een concept van sterrenchef Sergio Herman. Hij was zijn missie om een ogenschijnlijk simpel gerecht als friet naar het allerhoogste niveau te tillen. Dat hem dat aardig is gelukt, bewijst deze verkiezing tot beste van Europa.

Naast Antwerpen heeft Frites Atelier ook filialen in Den Haag, Gent en Brussel. Waarschijnlijk is de friet daar net zo lekker als in Antwerpen. Ik kom wel eens in het filiaal in Den Haag en dat smaakt me altijd erg goed. Het geeft je het gevoel alsof je voor een klein bedrag een sterrenmaaltijd eet. Vooral de specials zijn een aanrader.

Frites Atelier
Korte Gasthuisstraat 32
Antwerpen

Sergio Herman