De 14 populairste artikelen van de afgelopen 10 jaar

Preikestolen Noorwegen

Op de laatste dag van het jaar blikken we nog een keer terug. Niet op 2019, maar op het decennium dat achter ons ligt. In de laatste 10 jaar is er ontzettend veel gebeurd voor Mixed Grill.

We zijn gegroeid van een klein blogje naar een goed bekeken online magazine. Hieronder zie je een overzicht van de artikelen die het best bekeken zijn in de afgelopen tien jaar.

Stedentrip Antwerpen

Antwerpen
Het havenhuis van architect Zaha Hadid

Voor een bijzondere bestemming hoef je niet ver te reizen. Antwerpen is dichtbij en toch heb je het gevoel in het buitenland te zijn. We zijn er de afgelopen jaren meerdere keren geweest en schreven onder andere dit artikel over leuke dingen die je kunt doen in Antwerpen.

Depeche Mode in New York

Depeche Mode live

Tijdens een stedentrip naar New York bezochten we een concert van Depeche Mode in Madison Square Garden, een magische locatie in het hart van de stad. Een geweldig optreden met een unieke sfeer. Met de hulp van de Ziggo Dome die het stuk deelde op hun social media (Depeche Mode zou daar een paar maanden later optreden) ging het artikel viral.

Foto’s van Wi-Fi-signalen

wi-fi

In 2014 schreven we een artikel over een Britse student die een manier had bedacht om Wi-Fi te kunnen fotograferen. Omdat Wi-Fi inmiddels hoort bij de eerste levensbehoeftes van de moderne mens werd dit artikel een grote hit. En is het nog steeds een hit.

Giorgio Andreotta Calò in de Oude Kerk

Giorgio Andreotta Calo - Oude Kerk

We brachten de afgelopen jaren graag een bezoek aan de Oude Kerk in Amsterdam. Hier zijn regelmatig ongrijpbaar mooie installaties te zien, waarin kunst en de eeuwenoude architectuur een mooie interactie aangaan. Het best gelezen stuk over de Oude Kerk ging over een installatie van de Italiaanse kunstenaar Giorgio Andreotta Calò, die de kerk liet baden in een mysterieus rood licht.

Op bezoek bij de Vegetarische Slager

dineren bij de Vegetarische Slager
Zweedse rol en Visvrije viskoekjes

Eén van de meest interessante ontwikkelingen op het gebied van eten van de afgelopen jaren was de opkomst van de Vegetarische Slager. Zij zorgen met hun burgers, worstjes en kipstuckjes voor een volwaardig alternatief voor vlees. Lekker en goed voor het dierenwelzijn en milieu. Regelmatig brachten we een bezoek aan de concept store in Den Haag, waar koks Maarten en Paul de meest fantastische gerechten voor ons maakten. Toen deze winkel sloot, opende de vegaslager een heus restaurant waar we op de openingsdag mochten aanschuiven. Hopelijk komt er snel weer een nieuwe locatie in Den Haag.

De botanische tuin van Genève

botanische tuin

Fotograaf Samuel Zeller bracht een bezoek aan de botanische tuin in het Zwitserse Genève en fotografeerde daar vooral de buitenkant van het gebouw. Dat zorgde voor heel mooie en mysterieuze plaatjes waarin architectuur en natuur samengaan. Klik vooral op de link in de titel om de gehele serie te bekijken.

Basketbalveld in Parijs

basketbalveld in Parijs

Aan de Rue Duperré in Parijs vind je een bijzonder basketbalveldje. Dankzij Pigalle en Nike krijgt dit veld regelmatig een kleurrijk en artistiek uiterlijk. Deze versie is gebaseerd op de kleuren van Franse druiven en zonnebloemen.

De papierkunst van Zim & Zou

prachtige etalage voor hermès

We hebben de afgelopen 10 jaar meerdere keren geschreven over het Franse duo Zim & Zou. Zij maken van papier of leer de meest prachtige fantasiewerelden. Het is dan ook niet vreemd dat het luxemerk Hermès ze regelmatig vraagt om een opvallende etalage in te richten. Hun werk voor een winkel van Hermès in Dubai behoort tot de best gelezen artikel van de jaren ’10.

Mooie trap op Sicilië

Geweldige trap naar het dak

De eigenaar van een huis op het Italiaanse eiland Sicilië wilde toegang tot het dak om daar van de zon en het uitzicht te genieten. Daarvoor riep hij de hulp in van Francesco Librizzi Studio. Het resultaat is prachtig. Functioneel gezien is het een trap, maar qua design is het veel meer dan dat.

Designstad Eindhoven

Eindhoven
Strijp S

In 2017 gingen we een weekend naar Eindhoven. We bezochten onder andere Woensel, Strijp R en Strijp S en waren zwaar onder de indruk van alle design, architectuur en de hippe adresjes.

Tekeningen van de lente

Lente door de ogen van een wetenschappenlijk tekenaar

In wetenschappelijke boeken zie je steeds meer foto’s of op de computer gemaakte afbeeldingen in plaats van klassieke illustraties. Noel Badges Pugh is nog één van de laatsten die tekeningen maakt voor wetenschappelijke publicaties.

Architectonische sculpturen van David Moreno

sculptuur van David Moreno

Met behulp van metalen staafjes en pianodraad maakt de Spaanse kunstenaar David Moreno sculpturen van huizen, deuren en trappen. Bijzonder aan dit werk is dat het van afstand tekeningen lijken.

Mission: Impossible in Noorwegen

Preikestolen
UItzicht op het Lysefjord vanaf de Preikestolen

Het grootste avontuur dat we de afgelopen 10 jaar meemaakten, was het bezoeken van de Noorse première van de film Mission: Impossible-Fallout. Deze vond namelijk niet plaats in een regulier filmtheater, maar bovenop de Preikestolen, een 600 meter hoge rots boven een fjord. Na de film moesten we een pittige afdaling maken in het pikdonker. De spannendste 4 uur van mijn leven.

De sieraden van ontwerper Joanne Tan

ongewone juwelen

Het allerpopulairste artikel van de afgelopen 10 jaar kwam mede dankzij Pinterest. Daar waren de sieraden en juwelen van ontwerper Joanne Tan uit Maleisië een enorme hit. Dat zorgde op zijn beurt weer voor heel veel bezoekers op de website. De juwelenlijn van Joanne Tan bestaat uit juwelen die op bijzondere plaatsen in het gezicht worden gedragen. Een combinatie van ongewoon en klassiek.

We hopen dat je ons in de jaren ’20 ook weer weet te vinden. Wil je niks missen? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest. We waarderen het zeer als je ons volgt, een reactie achterlaat of iets deelt met je eigen volgers.