Humor en fantasie in het werk van Floris Van Look

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen
Floris Van Look – Keteleer Gallery (foto © Denis Decaluwe)

Keteleer Gallery in Antwerpen presenteert binnenkort de allereerste solotentoonstelling van de jonge Belgische kunstenaar Floris van Look. Maak je op voor een reeks opvallende schilderijen vol humor.

Helaas mogen we momenteel vanwege corona niet naar België reizen, dus ook niet naar onze favoriete stad Antwerpen. Toch blijven we graag schrijven over opkomende kunstenaars en lokale galeries. Het is leuk om kennis te maken met een nieuwe kunstenaar en daarnaast hebben we alvast een mooi adresje erbij voor als we weer een bezoek mogen brengen aan onze zuiderburen.

Ongehoorzaam

Floris Van Look (Wilrijk, Antwerpen, 1990) studeerde in 2018 af aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In zijn werk combineert hij traditionele schilderkunst met humor en fantasie. Op deze manier creëert de schilder een wereld waarin verhalen worden verteld, nieuwe wezens en nieuwe werelden worden bedacht en waarin mensen de snelle, luidruchtige en opiniërende maatschappij kunnen ontvluchten. Het is het werk van een kunstenaar die zich graag rebels opstelt.

Fantasiewereld

In de schilderijen van Floris Van Look figureren geen mensen, planten of dieren, maar iets wat ertussenin zit. Zo zien we een vrouwelijk naakt onder de douche, waarvan het hoofd in het lichaam is gezakt. Haar borsten fungeren als ogen, de schaamharen doen dienst als mond en daar tussenin bevindt zich een behoorlijk opvallende neus. Ook is er een kabouter die peinzend een pijpje aan het roken is op de stoel van Vincent Van Gogh, met achter zich een stopcontact. Eigenlijk komen er opvallend veel kabouters voorbij in de lijst die we kregen opgestuurd: vechtende kabouters, kabouters die meegesleept worden in de draaikolk van een wasmachine, een rokende kabouter in een fruitschaal en een kabouter die probeert een vlieg dood te meppen. We kunnen al die puntmutsjes wel waarderen!

De tentoonstelling Very Important Friends van Floris Van Look vindt plaats van 30 januari tot 7 maart 2021.

Keteleer Gallery
Pourbusstraat 3-5
Antwerpen
België

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen

Floris van Look - Keteleer Gallery Antwerpen