Deze parfum ruikt naar de ruimte

https://youtu.be/WnqdKmLtDYY

Wist je dat astronauten in de ruimte allemaal een bijzondere geur ervaren? De ruimte is in tegenstelling tot wat je wellicht zou denken namelijk niet reukloos. NASA komt nu met een speciale Eau de Space, zodat je deze speciale geur ook thuis kunt ervaren.

In eerste instantie is deze ‘parfum’ ontwikkeld door wetenschappers bij Omega Ingredients voor trainingsdoeleinden. Zo kunnen toekomstige astronauten alvast een beetje wennen aan de typische geur van het heelal. Speciaal voor iedereen die droomt van een reisje naar de ruimte is besloten om het ook commercieel op de markt te brengen.

Biefstuk en rum

De geur van de ruimte is door astronauten en kosmonauten omschreven als een mix van ozon, heet metaal en gebakken biefstuk, met daarbij subtielere tonen van frambozen en rum. Heel bijzonder dus. Wellicht niet om echt te dragen als parfum, maar wel om af en toe aan te ruiken en dan daarbij te dagdromen over het leven als ruimtereiziger.

De Eau de Space is te koop via Kickstarter voor een prijs van slechts 15 dollar. Een deel van de opbrengsten gaat bovendien ook nog eens naar een goed doel.