Hilarische ‘samenwerking’ tussen Axe en Chanel

Axe N°5

Kunstenaarscollectief MSCHF brengt regelmatig opvallende kunstwerken uit. Voor hun laatste project doken ze in de wereld van parfum met als resultaat de Axe N°5.

In dit parfum komen twee uitersten van de markt op hilarische wijze samen. Zoals je uit de naam op kunt maken, gaat het om een mash-up van Axe en Chanel. Volgens MSCHF gaat het om een combinatie van het ‘meest geliefde merk in de wereld van luxe parfums’ en ‘de meest verguisde geur in kleedkamers wereldwijd’.

Het idee is briljant en de uitvoering is simpel. Wat MSCHF heeft gedaan, is de beroemde fles van Chanel N°5 gevuld met een geur van Axe Body Spray. Hierbij valt vooral de gifgroene kleur op. Deze doet eerder denken aan koelvloeistof dan aan parfum. Het is de mooie verpakking die doet vermoeden dat de inhoud toch de moeite waard is.

Herinneringen

Volgens MSCHF gaat het niet om om goede of slechte geuren, maar om herinneringen. Beide geuren kunnen zowel negatieve als positieve herinneringen oproepen. Axe Body Spray roept wellicht gedachten op aan gymles of een eerste avond uit, terwijl Chanel doet denken aan luxe of de beroemdheden uit de reclames van het merk.

De Axe N°5 was helaas binnen 20 minuten uitverkocht. Wil je op de hoogte blijven van de releases van MSCHF, dan kun je hun website in de gaten houden. Eerder hadden ze bijvoorbeeld extreem luxe sandalen of sneakers met wijwater in de zool.

Axe N°5