Tristan Eaton stuurt kunst naar de ruimte

Kunst in de ruimte

Afgelopen week vloog er een raket van SpaceX richting het ruimtestation ISS. Aan boord van de Crew Dragon waren niet alleen astronauten van de NASA, maar ook enkele onverwoestbare kunstwerken van Tristan Eaton.

Deze ontwerper en maker van street art mag zich bij een illuster rijtje kunstenaars voegen wiens werk in de ruimte te zien was. Onder andere Andy Warhol, Robert Rauschenberg en Trevor Paglen gingen hem voor. Het werk van Tristan Eaton bestaat uit stevige platen van goud, messing en aluminium die aan beide kanten zijn voorzien van afbeeldingen.

Betere toekomst

De keuze om twee kanten te gebruiken is bewust gedaan. Volgens de kunstenaar staan de twee kanten voor de toekomst en het verleden van de mensheid. Eaton hoopt dat we door middel van vriendelijkheid, hoop en wetenschap een betere toekomst voor onszelf en de natuur om ons heen kunnen maken.

De afbeeldingen die hij gebruikt voor zijn boodschap zijn onder andere een vredesteken, een uitgestoken hand, een chimpansee met jongen, een boom en verschillende bloemen. Om het werk te beschermen zitten ze in grote hoezen met daarop een zak aan de voorkant met een verklaring van de kunstenaar en een boodschap voor de astronauten.

De verwachting is dat de kunstwerken over 3 à 4 maanden weer terugkeren naar de Aarde.

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte

Kunst in de ruimte