Huisparfum met de subtiele geur van gin

Tanqueray x Abel Odor

Ben je vastgelopen in je zoektocht naar een origineel cadeau? Dan hebben wij een tip! Wat dacht je van een luxe huisparfum met de kruidige geur van London Dry Gin?

Het Amsterdamse parfumlabel Abel Odor en gin-merk Tanqueray hebben onlangs een woonkamerparfum geïntroduceerd met de subtiele geur van London Dry Gin. Zet de houten stokjes in het prachtige flesje en binnen korte tijd ruikt je huis heerlijk naar de chique bar van een boetiekhotel. Denk aan de Taiko Bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam of 1898 The Post in het Belgische Gent. Althans, die associaties krijgen wij erbij!

Perfect gebalanceerde botanicals

De Elevating Room Scent is ontstaan uit de gezamenlijke liefde van Abel Odor en Tanqueray voor perfect gebalanceerde geurcomposities. Meesterparfumeur Isaac Sinclair van Abel Odor creëerde een 100 procent natuurlijke blend van de vier belangrijkste botanicals van Tanqueray’s London Dry Gin: jeneverbes, engelwortel, koriander en zoethout. Het eindresultaat is een fris en verkwikkend parfum, gemaakt van de beste etherische oliën.

Fraaie verpakking

De geur is gebotteld in een flesje dat fraai staat in elk interieur. Het flesje wordt geleverd met houten stokjes die dikker zijn dan gebruikelijk. In deze zogeheten reed diffuser zijn de vier botanicals van Tanqueray toegevoegd aan een rijke cederhouten ondertoon, gemaakt van een alcoholvrije basis. Hoofdingrediënt is de jeneverbes, die werd geteeld in de dichte bosgebieden van India. Samen met een houtachtige, balsamiconoot vormt dit een goede basis voor de overige ingrediënten. Dit zijn koriander voor een kruidig aspect en engelwortel voor een aards en bloemig effect. Een subtiele hint van zoethout geeft vervolgens diepte aan de geurcompositie.

Over Tanqueray

Charles Tanqueray begon in 1830 aan het ontwikkelen van de perfecte gin. In zijn ogen bestond deze namelijk nog niet. In zijn zoektocht naar die perfecte gin gebruikte hij een fijne blend van vier botanicals: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout.  Door deze combinatie werd de Tanqueray London Dry Gin een iconische gin met een uitgesproken karakter.

Over Abel Odor

Het Amsterdamse parfumhuis Abel Odor is in 2011 opgericht door Frances Shoemack en Isaac Sinclair. De 2 Nieuw-Zeelanders hebben als missie geuren te creëren die nog niet bestaan. Voor hun parfums gebruiken ze 100% natuurlijke en herbruikbare ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. Ze verkopen moderne geuren die de zintuigen prikkelen en de ziel voeden.

De Elevating Room Scent is exclusief te koop via de website van Abel Odor. Ook is het huisparfum sinds kort verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Een uniek cadeautje voor de feestdagen!

Tanqueray x Abel Odor

Tanqueray x Abel Odor