We hebben meer bloemen nodig

Meer Lol
Strijdkreet ‘Meer lol’ in het Westerpark, Amsterdam (Foto: Jean-Pierre Jans / ANP Pers Support)

Het is bewezen dat we ons gelukkiger voelen door bloemen. Dus waarom omringen we ons er niet vaker mee? In het kader hiervan is er een leuke actie bedacht en kun je vandaag en morgen heuse bloemengraffiti bewonderen in 3 Nederlandse steden.

Bloemen hebben een direct effect op hoe we ons voelen. Uit onderzoek blijkt dat ze de productie van gelukshormonen als dopamine en serotonine stimuleren en zo onze stemming bepalen. In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam staan vanaf vandaag stukken graffiti, gemaakt van bloemen, geïnitieerd door Mooiwatbloemendoen.nl. Want als bloemen daadwerkelijk zo’n positieve uitwerking hebben op mensen, dan hebben we er toch meer van nodig?

Bloemen verbinden

Bloemen spelen vaak een grote rol in alledaagse zaken die het leven zinvol maken. Je geeft vaak cadeau om iemand te feliciteren met een jaartje erbij, of als iemand een prestatie heeft geleverd. Ook doen bloemen het goed om excuses aan te bieden bij een ruzie of om te troosten bij verdriet. Of gewoon, om jezelf te verwennen. De conclusie is dat ze altijd een speciale rol spelen bij het verbinden van mensen.

Bloemen inspireren

Vanwege hun vorm en kleuren geven bloemen ook heel veel inspiratie. En dat is een mooi ezelsbruggetje naar de kunstwerken die vandaag en morgen worden getoond. Bloemengraffiti met strijdkreten verfraaien eventjes het straatbeeld van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Geniet van al dat moois en laat je vooral inspireren door deze kleurrijke actie!

De bloemengraffiti is op donderdag 11 oktober en vrijdag 12 oktober te bewonderen bij:

– Het Westerpark (Wester Wijnfabriek, Pazzanistraat 10), Amsterdam
– De Neude, Utrecht
– De Markthal (Ds. Jan Scharpstraat 298), Rotterdam

Meer lef
Strijdkreet ‘Meer lef’ in de Markthal, Rotterdam (Foto: Pieter Veldstra / ANP Pers Support)
Meer samen
Strijdkreet ‘Meer samen’ op de Neude, Utrecht (Foto: Wim Hollemans / ANP Pers Support)