Grote bossen bloemen in prullenbakken in New York

bloemen op straat

Prullenbakken in een grote stad zijn meestal objecten waar je niet graag naar kijkt. In New York zijn er echter uitzonderingen. Bloemist Lewis Miller fleurt daar prullenbakken op met enorme boeketten.

Samen met zijn medewerkers van Lewis Miller Design zoekt hij naar bakken op opvallende plaatsen en dan het liefst bakken die nagenoeg niet worden gebruikt. Miller is zich ervan bewust dat vuilnisbakken in de stad een belangrijke functie hebben, maar hij ziet ook dat sommige bakken niet worden gebruikt. Deze plaatsen krijgen van hem een kleurrijke en geurende make-over.

Verhalen

In de prullenbakken plaatst hij enorme boeketten van prachtige bloemen in de mooiste kleuren. Voor voorbijgangers moet dit een bijzonder gezicht zijn. Of om de woorden van de bedenker zelf te gebruiken: “Wij vertellen verhalen door middel van boeketten, we veranderen een arrangement in een liefdeslied en een gebeurtenis in een onvergetelijke ervaring.”

In Brussel is er een collega-bloemist die ongeveer hetzelfde doet. Geoffroy Mottart geeft de standbeelden in de stad baarden en pruiken van bloemen.

bloemen op straat

.

bloemen op straat