Muziektips voor het weekend (deel 7)

Foto door Stas Knop via Pexels
Foto door Stas Knop via Pexels

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Perfume Genius

Freddie Gibbs & Madlib

Rapper Freddie Gibbs en producer Madlib maakten met Bandana een van de betere rapalbums van 2019. Voor Amazon Music doken ze een studio in met de band El Michels Affair. Deze ken je wellicht van hun instrumentale versies van nummers van de Wu-Tang Clan. De sessie in de legendarische Diamond Mine Studio in Long Island City in New York. Het nummer Gat Damn krijgt in deze setting een flinke dosis jazz en soul over zich heen, wat het tot een zeer smakelijk geheel maakt.

Perfume Genius

Iemand die ons muzikaal nog nooit heeft teleurgesteld is Perfume Genius. Dat komt mede omdat zijn muziek zich lastig laat omschrijven. Het is namelijk heel veel tegelijk, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk en ingetogen.

Moses Sumney

Moses Sumney is ook al zo iemand die zich niet zomaar in muzikale hokjes laat stoppen. Op het dubbelalbum græ staat vooral zijn adembenemende stem centraal. Muzikaal gezien is het album zeer divers mede dankzij hulp van muzikale vrienden als Thundercat, James Blake en Shabaka Hutchings. Ook deze gaat dit weekend op repeat.

Ka

In een wereld vol trapbeats en autotune zijn rappers als Ka een aangename verademing. Dit zijn geen tracks voor de club of om hard in je auto te pompen, maar om goed voor te gaan zitten en van te genieten. Ka heeft namelijk meer te vertellen dan de gemiddelde rapper en de productie is fris en origineel met veel ruimte voor de gitaar.

Kamasi Washington

Voor een Netflix-documentaire over Michelle Obama maakte saxofonist Kamasi Washington de soundtrack. De nummers zijn korter en ingetogener dan wat we kennen van Washington’s reguliere werk, maar liefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen.

Jason Isbell and the 400 Unit

Alles lijkt te kloppen aan dit nieuwe album van Jason Isbell. Zijn muziek zit op een mooie grens tussen alt-country, rootsrock en southern rock. Zijn band The 400 Unit voelt hem perfect aan en zorgt voor de juiste sfeer. Maar het belangrijkste zijn de prachtige teksten van Isbell. Dat zijn altijd mooie verhalen over bijzondere mensen, waarbij je je afvraagt hoeveel er autobiografisch is.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Waan je in een andere wereld met het nieuwe album van het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO). Voor dit album is de samenwerking gezocht met zanger Salah Eddine Mesbah uit Tanger. Het resultaat is mysterieus, spiritueel en opwekkend. Muziek voor de ziel.

Infectious Grooves

Nee, we hebben het hier niet over de band Infectious Grooves. Voor iedereen die muzikaal gezien in het diepe durft te springen zonder zwembandjes hebben de mensen achter festival Le Guess Who? een playlist op Spotify waar elke week nieuwe avontuurlijk muziek is te horen.