Muziektips voor het weekend (deel 106)

Sault Air

Het is weer weekend. Dit keer een lekker lang weekend. Dus volop tijd om het lekker wat rustiger aan te doen. Dat past natuurlijk wat goede muziek bij. We delen graag met je wat ons de laatste tijd muzikaal is opgevallen.

Album van de week: Sault

De mysterieuze band Sault weet ons wederom te verrassen. Na een paar albums met een ijzersterke mix van hiphop, jazz en soul gooit Sault het op hun album Air over een totaal andere boeg. We horen zwaar aangezette orkestrale muziek en een koor dat geen woorden zingt, maar alleen klanken laat horen. Air is dus iets totaal anders dan wat we gewend zijn van Sault, maar de muziek weet je vast te grijpen om je niet meer los te laten. Wat dit alles extra bijzonder maakt is dat het muziek is die vaste luisteraars van Sault misschien helemaal nooit uit zichzelf zouden opzetten.

Lizzo

Lizzo goes disco. Zodra de baslijn begint in About Damn Time ben je verkocht en zoek je de kortste weg richting een dansvloer.

Father John Misty

Vorige week bracht Father John Misty zijn uitstekende album Chloë and the Next 20th Century. Bij het daarvan afkomstige nummer Kiss Me (I Loved You)is een fraaie videoclip gemaakt door David Raboy. Daarin zien we acteurs Annie Hamilton en Alexander Zuccaro een avond doorbrengen in de kroeg. De muziek is daarbij de perfecte soundtrack.

Faye Webster

Op 29 april komt er een nieuwe EP uit van singer-songwriter Faye Webster. Van deze EP is nu al de titelsong uitgekomen Car Therapy. In de bijbehorende clip zie je het opnameproces met een orkest onder leiding van producer Trey Pollard. Hiermee slaat Webster een veelbelovende muzikale weg in.

Post Malone & Billy Strings

Billy Strings is een Amerikaans bluegrass-muzikant die flink aan de weg timmert in voornamelijk de VS. Tijdens een recente show in Santa Ana, Californië had hij als verrassing niemand minder dan Post Malone te gast. Die nam het voortouw in een zeer vermakelijke cover van Cocaine Blues van Johnny Cash

Wortel

Vandaag brengt de Utrechtse rockband Wortel hun debuut EP They Said It Would Be Fun uit. Deze is te vinden op onder andere Spotify, maar de band deelt ook een live video waarin ze de nummers vanuit de oefenruimte laten horen. Zo hoor en zie je Wortel op zijn best.

Nieuwe albums

Kurt Vile

Ooit maakte Kurt Vile deel uit van The War on Drugs. Solo maakte hij een aantal prima albums. (watch my moves) is ook weer dik in orde. Heerlijk gitaarspel, een loom tempo en cryptische teksten vormen gezamenlijk het kenmerkende Vile-geluid. Het enige minpuntje is dat er nagenoeg geen verrassingen zijn te horen.

MEROL

Met haar lekker expliciete teksten wist MEROL de laatste jaren op slimme wijze de aandacht op zich te vestigen. Op haar eerste album laat ze horen dat ze tot meer in staat is dan vuilbekkerij combineren met catchy melodieën. Er is ook ruimte voor serieuzer werk en minder lichtvoetige onderwerpen. Door deze te combineren met nummers in de klassieke MEROL-stijl ontstaat een verrassend en veelzijdig album.

Cancer Bats

Cancer Bats deelt al sinds 2006 compromisloze en snoerharde punk met ons. Op hun laatste album laten ze horen dat ze aan kracht nog niets hebben ingeboet. Zeker als je bedenkt dat de band de laatste jaren vooral focuste op akoestische versies van hun grootste hits.