Muziektips voor het weekend (deel 80)

Xenia Rubinos
Xenia Rubinos
Foto: Michelle Arcila

Heerlijk, het is weer weekend. Wat je plannen ook zijn, wij helpen je met de soundtrack voor de komende dagen. Ook deze week is er weer veel interessante muziek om met je te delen.

Album van de week: Xenia Rubinos

Op geheel eigen manier gebruikt Xenia Rubinos diverse muzikale ingrediënten om er iets heel moois van te maken. Zo hoor je op het album Una Rosa ritmes uit Cuba en Puerto Rico vermengd met moderne electronica, filmmuziek, jazz en R&B uit de voorgaande decennia. Hierdoor ontstaat een geheel eigen stijl die vol spannende ideeën en vondsten zit.

Adele

Een nieuwe single plus clip en een nieuw album op komst. Er valt deze week niet om Adele heen te komen. En terecht want wat zingt ze toch weer fantastisch in het nummer Easy On Me.

Stromae

Ook terug van weggeweest is Stromae. Nadat hij eerder deze week optredens aankondigde voor de zomer van 2022 is er nu ook nieuwe muziek. Met Santé gaat hij verder waar hij gebleven was en dat klinkt heerlijk.

The Beatles

Regisseur Peter Jackson mocht aan de slag met 57 uur aan niet eerder vertoonde beelden van The Beatles. Uiteindelijk heeft hij het samen kunnen vatten tot 3 documentaires van 2 uur. Deze zijn eind november te zien op Disney+. De nieuwste trailer van Get Back laat zien hoe bijzonder de documentaireserie gaat worden.

Vandaag is ook een Super Deluxe versie van het album Let It Be uitgekomen. Fans kunnen 2 uur en 44 minuten lang genieten van een geremasterde versie van het album en heel veel bonusmaterialen als demo’s, alternatieve takes en de oorspronkelijke mix van het album die het uiteindelijk niet heeft gehaald.

Nieuwe albums

PinkPantheress

De Britse PinkPantheress is mede dankzij TikTok heel populair geworden. De singles die we de afgelopen weken hoorden, maakten ons nieuwsgierig naar meer. Het klinkt allemaal als eind jaren ’90 toen 2-step en drum ’n bass plots waren te horen in de hitlijsten, maar dan met een hedendaags sausje.

Joy Crookes

Een ander gloednieuw Brits talent is Joy Crookes. Zij weet een mooie eigen draai te geven aan klassieke soul en doet daarbij regelmatig denken aan Amy Winehouse. Wij denken dat Joy Crookes een grote ster gaat worden.

Pokey LaFarge

Met een flinke rits albums op zak klinkt Pokey LaFarge nog steeds zoals we van hem gewend zijn. Heerlijk swingende liedjes in een lome ouderwetse stijl. Wat dit album extra leuk maakt is Pokey’s muzikale ode aan Rotterdam: “But where I wanna be is not where you’d expect.
They have a place for me down on Nieuwe Binnenweg”

Rodrigo Leão

De Portugese componist Rodrigo Leão is vooral bekend vanwege zijn rol in de band Madredeus. Inmiddels maakt hij alweer flink wat jaar solo zijn eigen muziek. a estranha beleza da vida is een knap staaltje tijdloze popmuziek aangevuld met neoklassieke elementen en een scheutje fado. Precies wat we zo mooi vonden aan Madredeus.

Faye Webster

Niet lang na de release van haar uitstekende album I Know I’m Funny Haha is Faye Webster weer de studio ingedoken. Niet om een nieuw album op te nemen, maar voor een sessie voor Spotify. In de legendarische Electric Lady Studios speelt ze met haar band een aantal van haar eigen nummers plus een cover van Fleet Foxes.