Recensie: Father John Misty in het Zonnehuis

father john misty

Ter promotie van zijn aankomende album Pure Comedy geeft Father John Misty een drietal concerten op bijzondere en intieme locaties. Amsterdam was één van deze locaties. De concertzaal in kwestie was het Zonnehuis in Noord, een eind uit de slinger voor de gemiddelde concertbezoeker, maar eenmaal binnen begrijpt iedereen de keuze. Wat een mooie plek.

Na een behoorlijke tijd wachten (de meeste fans waren vroeg aanwezig) verscheen de zanger op het podium. Met een borrel in zijn hand en een lange jas aan wist Father John Misty zich direct te presenteren als bijzondere man. Opvallend waren de mooie lange stiltes die hij liet vallen in de eerste liedjes. Met begeleiding van slechts een piano en/of gitaar waren de arrangementen uitgekleed. Alle focus lag op zijn mooie stem en de cynische teksten. Er zijn maar weinig mensen die Taylor Swift op Oculus Rift laten rijmen.

Verzoeknummers

Het eerste deel van de avond stond in het teken van de nieuwe liedjes en deze klonken stuk voor stuk bijzonder. De spaarzame uitvoeringen geven natuurlijk weinig prijs van de versies op het album, maar met de melodie en teksten zit het goed. Na de reguliere set kwam de vraag of er nog verzoeknummers waren. Dat resulteerde in akoestische versies van I Went To The Store One Day, Chateau Lobby #4, Bored In The USA en I Love You, Honeybear. Tussendoor zat nog een gloednieuw liedje dat waarschijnlijk niet op het album staat. Of misschien wel, over een paar weken weten we het. De interesse voor Pure Comedy is in elk geval gewekt.

father john misty