Muziektips voor het weekend (deel 11)

Photo by Spencer Imbrock on Unsplash
Photo by Spencer Imbrock on Unsplash

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Bob Marley, Thomas Azier en Jorja Smith.

Bob Marley

Het Spotify COVID-19 Music Relief Project deelt bijzondere concerten via YouTube en zamelt vervolgens onder de kijkers geld in voor het goede doel. Dit weekend staat het concert centraal dat Bob Marley and the Wailers op 4 juni 1977 in The Rainbow in Londen gaf. De band had toen net het album Exodus uit. Hoogtepunten van het concert zijn onder andere uitvoeringen van Get Up, Stand Up en I Shot the Sheriff.

Speciaal voor deze gelegenheid zijn de beelden van het concert digitaal opgepoetst naar HD. Ook zullen er unieke backstage-beelden worden vertoond.

Jorja Smith

Sinds haar debuutalbum Lost & Found zijn we fan van Jorja Smith. Dit keer komt ze met een voorproefje van het verzamelalbum Blue Note Re:imagined, waarop hedendaagse artiesten klassieke tracks van het jazzlabel Blue Note vertolken. Jorja Smith trapt af met een cover van Rose Rouge van St Germain. Een track die 20 jaar geleden een dikke hit was.

Andere acts die een nummer voor dit album hebben opgenomen, zijn onder andere Shabaka Hutchings, Jordan Rakei, Melt Yourself Down en Ezra Collective die Footprints van Wayne Shorter onder handen hebben genomen.

Nieuwe releases

Deze week kwamen er weer flink wat mooie albums uit, maar we beginnen met twee EP’s.

Kevin Morby

Voor muzieksite Aquarium Drunkard nam Kevin Morby een sessie op met een aantal fraaie covers van Gillian Welch, Townes van Zandt en The Babies.

Chromeo

Heel wat muzikanten hebben liedjes opgenomen die betrekking hebben op de coronacrisis en het verplicht thuiszitten, maar er zijn er maar weinig die er een sexy twist aan kunnen geven. Zoiets moet je aan de mannen van Chromeo overlaten.

Thomas Azier


Thomas Azier kiest op zijn nieuwe album niet voor de makkelijke weg. Hij weet hoe hij een pophit schrijft, dat heeft hij bewezen samen met Stromae, maar dit keer gaat hij liever de diepte in. Een goed voorbeeld daarvan is de duistere en bezwerende cover van de dancehit Freed from Desire.

Kate NV

De Russische Kate NV maakt avontuurlijke popmuziek met flink wat invloeden uit vervlogen tijden en verre landen. Haar nieuwe album neemt je op comfortabele wijze mee langs onbekende wegen.

Jehnny Beth

Je kent haar natuurlijk van Savages, maar Jehnny Beth heeft meer in haar mars. Op haar soloalbum flirt ze met diverse muziekstijlen en krijgt daarbij hulp van Romy Madley Croft van The xx, acteur Cillian Murphy en de zanger van punkband IDLES.

Westerman

Will Westerman duikt in de muziekgeschiedenis en maakt er iets eigens van. De liedjes op zijn album Your Hero Is Not Dead hebben invloeden van Talk Talk, John Martyn en Joni Mitchell. Voor de fijnproevers.