Recensie: Chromeo, Paradiso Amsterdam

Chromeo in Paradiso

De Canadse band Chromeo is al een tijd actief en heeft al flink wat goede muziek uitgebracht, maar pas nu lijkt de band echt door te gaan breken. Geheel terecht, want hun onlangs verschenen album White Women staat vol met heerlijke 21e-eeuwse funk. In een vol Paradiso mocht Chromeo bewijzen of het live ook de moeite waard is.

Aan de voorbereiding ligt het in ieder geval niet. Op het podium staat een indrukwekkende opstelling te glimmen waartussen de instrumenten van het duo staan. Ondanks al het glimmende metaal zijn de blikvangers op het podium iets heel anders: twee paar (lichtgevende) vrouwenbenen vormen de standaards waar de synths en samplers van de band op staan.

De twee bandleden van Chromeo zijn totaal verschillend van uiterlijk: Dave 1 draagt een skinny jeans, een cool jack en een zonnebril, terwijl P-Thugg in een joggingbroek, oversized shirt en een beanie op het podium staat. Toch vormen ze samen een perfect team, een geoliede funkmachine.

Vette grooves

Met een nieuw album vol sterke nummers kan Chromeo een set met louter topnummers neerzetten. Na bet intro geeft de band meteen vol gas met klassiekers als Hot Mess en Night by Night. Mede door het enthousiasme van de bandleden en de vette grooves verandert Paradiso al gauw in één grote dansvloer. Opvallend in de set zijn de heerlijke beat van Frequent Flyer en de interactie in Momma’s Boy. Als daarbij dan later in de set ook nog de hits Over Your Shoulder en Jealous achteraan komen is de avond meer dan geslaagd.

Zijn er dan geen minpunten te noemen? Over welke muziek voorgeprogrammeerd is en welke niet hoor je ons zeuren. Er zijn genoeg bands die zo proberen om de show muzikaal zo goed mogelijk te laten zijn. Nee, het enige minpunt vinden we dat de zang niet altijd lekker uit de verf komt. Of dat nu ligt aan het feit dat Dave 1 geen krachtige zangstem heeft of dat de mix niet helemaal goed was weten we niet.

Wat we wel weten is dat dit een zeer goede show was van een band die weet hoe je een feestje moet bouwen. Chromeo zorgde in Paradiso dat we op een regenachtige woensdagavond de hele avond hebben staan dansen. Dat doen niet veel bands ze na.