Muziektips voor het weekend (deel 65)

Laura Mvula
Laura Mvula. Foto: Danny Kasirye

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Hopelijk zit er iets mooie voor je tussen. Mocht het je bevallen, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan je lokale platenzaak!

Album van de week: Laura Mvula

Na 5 jaar is er weer een nieuw album van de Britse zangeres Laura Mvula. Pink Noise klinkt nostalgisch en zomers. Het heeft een heerlijke 80’s-vibe waardoor de nummers direct prettig in het gehoor klinken. Je hoort duidelijk dat Mvula, in tegenstelling tot vele collega’s, niet krampachtig op zoek is naar een hip, nieuw geluid, maar gewoon de muziek maakt waar ze zich goed bij voelt. En dat plezier spat van het album af.

Tyler, The Creator

Tyler, The Creator bracht vorige week zijn fantastische album Call Me If You Get Lost uit. Deze week was hij te gast bij de BET Awards, waar hij op unieke wijze het nummer LUMBERJACK uitvoerde.

Big Red Machine

Aaron Dessner (The National) en Justin Vernon (Bon Iver) hebben samen een band die Big Red Machine heet. Op 27 augustus komt hun tweede album uit waarop heel veel muzikale gasten te horen zijn. Waaronder Taylor Swift die de vocalen voor haar rekening neemt in twee nummers, waaronder Renegade.

J Balvin & Skrillex

In Da Getto is een heerlijke dansvloerhit van J Balvin en Skrillex. Misschien herken je de sample van In de Ghetto van David Morales and the Bad Yard Club, een hitje uit de jaren ’90. Dankzij de vette productie van Skrillex en de raps van J Balvin is het helemaal een hit van nu.

St. Vincent

Vorige week hadden we het al over het album vol covers van Metallica’s Black Album dat eraan zit te komen. Deze week komt St. Vincent met haar geweldige uitvoering van Sad But True. Ze laat het klinken alsof het origineel van Nine Inch Nails is.

Villagers

So Simpatico is de titel van de nieuwe single van Villagers, maar de naam had ook op de band zelf kunnen slaan. Villagers is een sympathieke band met ijzersterke liedjes.

Nieuwe albums

Bobby Gillespie & Jehnny Beth

Bobby Gillespie (Primal Scream) en Jehnny Beth (Savages) vormen samen een fantastisch duo op het album Utopian Ashes. Ze lieten zich inspireren door klassieke duo’s als George Jones & Tammy Wynette en Gram Parsons & Emmylou Harris. Toch klinkt het minder als country dan je denkt. Het klinkt eerder als een kalme versie van Primal Scream, waar natuurlijk helemaal niets mis mee is.

At The Gates

De Zweedse metalband At The Gates bepaalde met hun album Slaughter of the Soul uit 1995 de toon voor de zogenaamde melodic death metal. Anno 2021 laten ze met The Nightmare of Being horen dat ze nog steeds tot de wereldtop behoren. Verrassend is het niet, maar het klinkt allemaal wel erg goed.

Snapped Ankles

De Londense band Snapped Ankles maakt tegendraadse post-punk. De muziek laat zich niet zo makkelijk doorgronden, maar wie dit album een kans of twee geeft, zal iets bijzonders ontdekken.