Muziektips voor het weekend (deel 132)

The 1975
The 1975. Foto: Samuel Bradley

We zijn alweer bij nummer 132 van onze wekelijkse rubriek met muziektips voor het weekend. Ook deze vrijdag hebben we mooie muziek om met je te delen. Geniet ervan!

Album van de week: The 1975

Ook The 1975 is aan de slag gegaan met Jack Antonoff, de succesvolste producer van dit moment. Dat pakt bijzonder goed uit. Hij weet de muziek van The 1975 te strippen tot de basis en dat is ijzersterke liedjes over de liefde. Een recept dat al jaren blijkt te werken in de popmuziek.

Tove Lo

Tove Lo brengt vandaag een uitstekend nieuw album uit dat de moeite van het luisteren meer dan waard is, maar we willen het nu hebben over een cover die ze zong op de Australische radio. Dancing on my own van Robyn is een prachtig liedje over een net verbroken relatie. Tove Lo weet er een tranentrekker van te maken.

Jimmy Diamond

De Nederlandse band Jimmy Diamond tekende onlangs bij het Excelsior-label. So Do I is de eerste single die voortkomt uit deze samenwerking. In de video zie de de band aan het werk in LA waar ze hun debuutalbum opnamen met producer Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Madrugada, Emma Ruth Rundle).

Wet Leg

https://youtu.be/L_xjEafhexE

Chaise Longue van Wet Leg is een liedjes met een onbeperkte houdbaarheid. Het maakt niet uit hoe vaak je het hoort, het blijft goed. Inmiddels timmert de band ook flink aan de weg in de VS, waar ze deze week op televisie waren. Daar speelden ze hun grote hit voor een publiek dat waarschijnlijk het nummer nog niet zo goed kent. Want vrijwel overal schreeuwt de zaal mee met het Excuse Me. What?-deel.

Hot Chip

Eleanor is onze favoriete track van het laatste album van Hot Chip. Bij het nummer is nu een clip met daarin een mooie klei-animatie. Meer dan de moeite van het kijken en luisteren waar dus.

Nieuwe albums

Lucrecia Dalt

Op het album ¡Ay! combineert de Colombiaanse Lucrecia Dalt Latijns-Amerikaanse genres als bolero en son met jazz en een flink dosis elektronica. Dat vormt een intrigerend geheel dat zowel geschikt is als achtergrondmuziek of voer voor een intense luisterbeurt.

Bill Callahan

De voormalig frontman van de band Smog is solo behoorlijk productief, maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit van zijn werk. Op YTI⅃AƎЯ laat hij zich van een persoonlijke kant horen. De fraaie teksten worden begeleid door arrangementen die ergens zweven tussen folk, americana en jazz. Prachtige muziek.