Muziektips voor het weekend (deel 134)

Benjamin Clementine
Benjamin Clementine. Foto: Akatre Studios

Het is weer weekend! Wij hadden een uitstekende muzikale week met als hoogtepunt een concert van Turnstile in Chicago. Nu we weer thuis zijn gaan we ons richten op alle mooie muziek die deze herfst kleurt.

Album van de week: Benjamin Clementine

Hij was een beetje van onze muzikale radar verdwenen, tot hij plots opdook in de film Dune. Nu is Benjamin Clementine ook muzikaal weer terug met wat waarschijnlijk zijn mooiste album tot op heden is. And I Have Been is prachtig ingetogen met veel ruimte voor piano en strijkers en natuurlijk de heerlijke stem van de heer Clementine. En dan schijnt dit album ook nog eens het eerste deel van een tweeluik te zijn. Wij zijn benieuwd. Volgend jaar september komen er ook concerten in Nederland aan.

Killer Mike

Rapper Killer Mike stelt nooit teleur. In zijn tweede solo-single van dit jaar kiest hij voor een old school geluid en bijpassende raps. De clip bij het nummer lijkt in eerste instantie op een klassieke rapvideo, maar wie goed kijkt, ziet een hoofdrol voor alle goede doelen waar Killer Mike bij betrokken is.

Nieuwe albums

The Beatles

De deluxe heruitgaven van de nieuwe Beatles-albums zijn stuk voor stuk spectaculair. Ook Revolver weet flink indruk te maken met de prachtig opgepoetste versies van de beroemde liedjes en het enorme aanbod aan bonusmateriaal. Het meest opvallend is natuurlijk de versie van Yellow Submarine die is gezongen door John Lennon, maar het meeste indruk maken de stereoversies van het iconische album.

Show Me The Body

Hardcoreband Show Me The Body uit New York staat bekend om hun DIY-mentaliteit en het feit dat ze veel invloeden uit andere muziekstijlen laten doorsijpelen. Trouble The Water is het beste album dat ze tot op heden hebben gemaakt. Boze, logge hardcore aangevuld met electronica, banjo en hiphopbeats.

Aoife Nessa Frances

Eerder dit jaar zagen we Aoife Nessa Frances een fraai optreden geven als voorprogramma van The Weather Station. Nu heeft ze wederom onze volle aandacht met haar nieuwe album Protector. Net als veel albums die dit jaar zijn verschenen heeft deze ook een basis in de periode van de lockdowns. Hierin trok Aoife Nessa Frances zich terug in het Ierse graafschap County Clare. De stilte en het vele nadenken hebben uiteindelijk gezorgd voor een collectie van acht intieme liedjes met prachtig ingetogen arrangementen waarin meer gebeurt dan je in eerste instantie hoort.