De eeuwige strijd tussen Beatles en Stones

Wie is de grootste en beste rockband aller tijden? Deze strijd gaat vaak tussen The Beatles en The Rolling Stones, die zelfs anno 2023 de hitlijsten nog weten te bereiken. De Britse animatiestudio Dog & Rabbit maakte er een mooie video over.

In video staan de hoezen van albums en singles van beide bands centraal. Op knappe wijze komen onderdelen van deze albumhoezen tot leven en gaan ze de interactie met elkaar aan. Dit zijn overigens niet alleen platen van de bands zelf, maar ook solowerk van de verschillende bandleden.

Het project is als grap begonnen, maar uiteindelijk werd het voor Andrew Kelleher een serieuze zaak: “Ik hou van muziek (goede muziek is mijn favoriete soort, om specifiek te zijn), en het animeren van deze verzameling iconische en soms vreemde albumhoezen was een waar genoegen. Het was een enorm plezier om te maken, van begin tot eind”

Kelleher kreeg hierbij de hulp van zijn collega’s Sanjana Chandrasekhar en Hannah Brewerton. Heel veel tijd en werk is gaan zitten in het uitknippen en opnieuw arrangeren van onderdelen van de albumhoezen. Vervolgens is er ook nog flink wat met de hand gemaakte animatie aan toegevoegd. Zo zien we een taartgevecht tussen de muzikanten en gaat de Yellow Submarine op pad langs iconische locaties.