Muziektips voor het weekend (deel 158)

Ripley Johnson
Ripley Johnson. Foto Sanae Yamada

Hoera, het is weer weekend. Voor veel mensen is dit weekend ook de start van de vakantie. Genoeg redenen dus om wat lekkere muziek met je te delen. Ook als je gewoon moet werken of andere saaie, maar noodzakelijke dingen moet doen. Muziek maakt immers alles beter.

Album van de week: Rose City Band

Wij houden enorm veel van de Rose City Band, maar vreemd genoeg hebben we in al die 158 delen van onze wekelijkse muziektips nog nooit over deze band geschreven. Daarom moet hun nieuwe album wel album van de week worden. Het mooie van de Rose City Band is dat je, als je hun muziek opzet, meteen het gevoel krijgt dat de zon gaat schijnen en dat werkelijk alles aan het leven mooi is.

De hoofdrol in deze heerlijke muziek ligt bij het geweldige gitaarspel van Ripley Johnson, die je misschien ook wel kent van Moon Duo of Wooden Shjips. In zijn project Rose City Band focust Johnson zich op de muziek die hij luisterde toen hij opgroeide en dan Grateful Dead in het bijzonder. Dat vertaalt zich op het album Garden Party in heerlijke liedjes, waarbij je automatisch mee gaat doen met de muziek. Zeker vanwege het geweldige gitaarspel van Ripley Johnson.

Bar Italia

Een van onze favoriete nieuwe indiebands is Bar Italia uit Londen. Zelf noemen ze The Cure en Joy Division als inspiratiebronnen, maar wij horen in de muziek ook invloeden van bijvoorbeeld King Krule.

Hurray for the Riff Raff

Het vorig jaar verschenen album Life On Earth van Hurray for the Riff Raff is er sinds deze week ook als Deluxe-versie met bonustracks. Een beproefd recept om muziek relevant te houden en te zorgen dat mensen je blijven streamen. Niks mis mee, zolang de nieuwe tracks maar de moeite waard zijn. En in het geval van Hurray for the Riff Raff is dat zeker het geval.

Nieuwe albums

Everything But The Girl

Echt heel knap om na zo lange tijd (24 jaar!) afwezig te zijn geweest met zo’n sterk album te komen. Het duo bestaat al sinds 1982, maar klinkt anno 2023 nog steeds actueel en uiterst dansbaar. Hiermee zullen zowel oude fans, als nieuwsgierige nieuwkomers uitstekend mee uit de voeten kunnen.

Lael Neale

Oud en nieuw komen samen tot een tijdloos geheel. Bij Lael Neale moet je weten dat haar muziek van nu is, want anders had je het waarschijnlijk in de jaren ’60 geplaatst. Prachtig gezongen liedjes die ergens zweven tussen folk, country, gospel en ingenieuze popmuziek.

Domo Genesis & The Alchemist

Net als Tyler, the Creator, Earl Sweatshirt en Frank Ocean is Domo Genesis afkomstig uit het collectief Odd Future. In 2012 maakte hij een geweldige mixtape met producer The Alchemist vol heerlijke flows en lome beats. Nu heeft No Idols zich eindelijk een weg naar de streamingdiensten gevonden. Inclusief nieuwe bonustrack.