Muziektips voor het weekend (deel 41)

black country new road

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere MF Doom, Perfume Genius en Ray Fuego.

Black Country, New Road

Op 5 februari verschijnt het debuutalbum van de Britse band Black Country, New Road. Iets waar we enorm naar uitkijken, want de band trakteert ons al geruime tijd op prachtige en vooral interessante muziek. Track X is de tweede single die voor de release van het album uitkomt en laat een wat rustigere kant van de band horen.

Perfume Genius

Met Set My Heart on Fire Immediately maakte Perfume Genius een van de beste albums van 2020. Op 19 februari volgt een album met remixes van die plaat. Als eerste is er een remix van Boy Harsher waar ook een clip bij is gemaakt. Andere remixen op het album zijn onder andere A.G. Cook, Jenny Hval, Westerman, Actress en Koreless.

Bicep

Ook dance-duo Bicep staat op het punt een album uit te brengen. In het kader daarvan komen ze met een nieuw nummer (Sundial) en een clip bij het eerder uitgebrachte Saku. Deze clip laat zich het best omschrijven als een vreemde droom die zich afspeelt in een trappenhuis.

Lael Neale

Fans van onder andere Angel Olsen, Julia Holter of Mazzy Star willen we graag voorstellen aan Lael Neale. Blue Vein is een open en persoonlijk liedje met een mooie, poëtische tekst. Neale regisseerde er zelf een low budget-video bij. Op 19-2 volgt haar album Acquainted With Night.

Sonos Radio HD

Sonos Radio HD

We schreven onlangs over de grootste plannen die Sonos met Sonos Radio HD heeft. De dienst is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar dat moet wel ergens dit jaar gaan gebeuren. We kunnen eerlijk gezegd niet wachten, want naast de bestaande radiozenders komt Sonos ook met gecureerde zenders door D’Angelo, FKA twigs, Björk en The Chemical Brothers. Ook komt er een nieuwe hiphopzender en een podcast met dichter Hanif Abdurraqib.

MF Doom

Op de laatste dag van 2020 kwam het nieuws naar buiten dat rapper MF Doom eerder dat jaar was overleden. Een groot verlies van een van de meest getalenteerde woordkunstenaars in de hiphop. Als eerbetoon stelde journalist Job de Wit een mooie lijst samen met de beste en interessantste tracks van MF Doom.

Nieuwe albums

Shame

De Britse post-punkband Shame begint 2021 messcherp met hun nieuwe album Drunk Tank Pink. Op hun tweede album zet Shame moedige stappen voorwaarts en dat resulteert in zeer interessante nummers als Station Wagon of Snow Day. Shame durft hier te experimenteren met andere genres en dat pakt heel goed uit.

Ray Fuego

In een half uur neemt rapper Ray Fuego je mee op een intergalactische reis door zijn unieke universum. Hemelschip staat vol met bijzondere teksten en vette beats. Heerlijk!