Muziektips voor het weekend (deel 178)

Laufey
Laufey. Foto: Gemma Warren

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende zonovergoten weekend.

Album van de week: Laufey

Tijdloos en betoverend. Dat zijn zomaar twee labels die je op de muziek van Laufey kunt plakken. Laufey Lín Jónsdóttir heeft een IJslandse vader en een Chinese moeder en laat zich muzikaal beïnvloeden door vele decennia aan muziek. Moeiteloos combineert ze jazz, klassiek en pop tot een aanstekelijk geheel. Haar prachtige stem, die in de verte aan Mitski doet denken, doet de rest.

Björk

Björk zit middenin een Europese tour, waarbij ze Nederland voor de zoveelste keer vakkundig weet te ontwijken. De tournee leunt nog steeds stevig op haar laatste album Fossora, waarvan Victimhood nu naar voren is geschoven als single inclusief artistieke videoclip. Kunstenaar Gabríela Friðriksdóttir tekende de beelden en Pierre-Alain Giraud maakte er een fraaie animatie van.

Sampha

Sampha zet steeds grotere stappen richting zijn comeback. Deze week was er weer nieuwe muziek en de aankondiging van een tour, waarbij hij aan het einde van het jaar Carré zal aan gaan doen. Dat gaat zeker een bijzondere avond worden.

The Rolling Stones

The Stones denken nog steeds niet aan hun pensioen. De band blijft lekker doorspelen en kondigde deze week een nieuw album aan, het eerste met eigen werk in 18 jaar! Hackney Diamonds komt uit op 20 oktober. De single Angry kwam deze week al uit.

Nieuwe albums

James Blake

We zijn al fan van James Blake sinds het prille begin toen hij vooral muziek voor de clubs maakte en experimenteerde met beats en glitchy vocalen. Op zijn nieuwe album lijkt hij deels terug te blikken naar deze periode. De muziek is meer experimenteel en dansvloer-gericht dan op de voorgaande albums.

The Chemical Brothers

Ook de Chemical Brothers snappen nog steeds hoe je de luisteraar richting dansvloer moet manoeuvreren. 24 jaar na hun geweldige debuutalbum weet het duo immer hoe je mensen in beweging moet krijgen zonder met platvloers gebeuk en goedkope effecten te komen. Erg knap.

Róisín Murphy

Terwijl de Ierse zangeres (vooral) online onder vuur ligt vanwege online uitspraken, levert ze tegelijkertijd haar sterkste album ooit af. Dit mede dankzij de hulp van de geniale DJ Koze. Lees de excuses van Róisín Murphy en geniet van de geweldige muziek.

Mixed Grill tipt!

Volg je onze playlist op Spotify al?